boszorkányság

Mágikus időzítés

Az idő megválasztása igen fontos a varázslat szempontjából.

HoldfázisokA holdfázisok figyelése a legelterjedtebb út, amikor a varázsolunk, és használható a planetáris napokkal vagy órákkal is, ha akarjuk. A Hold ciklus 28 napos, ennyi idő alatt teszi meg a Föld körüli távot. A Holdnak nincs saját fénye; a fény, amit látunk az a Nap fényének visszaverődése. Noha a Föld a Nap körül kering a Hold a Föld körül, így árnyékok takarják el néha a Holdat. Eredményeképpen csak egy nap van a ciklusban, mikor látjuk a Hold teljes "arcát" (telihold) és egy nap van mikor nem látunk semmit (újhold) belőle. Ez az, ami okozza a holdfázisokat.
Általában azt mondják, ha olyan varázslatot végzel, ami a növekedést vagy a gyarapodást segíti, akkor jó elvégezni, ha a Hold növekszik (azaz amikor az újhold és a telihold között van, és a látható rész növekszik). Ilyenkor például pénzvarázslatot, vagy tanulást segítő varázslatot végezhetünk. Ha a varázslat, amit végzel romboláshoz vagy fogyatkozáshoz kötődik, fogyó Hold idején jó elvégezni (azaz a telihold és az újhold közötti időszakban, mikor a látható rész fogy). Ilyenkor például egy kapcsolat lezárását kívánhatod, vagy egy betegség, stb. elpusztítását. A telihold gyakorta kapcsolt a szerelemmel, barátsággal, kapcsolatokkal és a teljességgel.
Kötődik még az anyasághoz, tehát bármilyen varázslat, mely ezekhez kötődik, a telihold idején végzendő. A fekete Hold a halálhoz, megújuláshoz, titoktartáshoz, sötét művészethez tartozik. Kiváló idő az előző életek felidézésére, a halottak megidézésére, exorcizálás vagy átok elűzése céljából.
A pogányság számos formáiban a holdfázisok az istennő, Szűz, Anya és Banya aspektusait jelképezik, a Szűz a növekvő Hold, az Anya a telihold és a Banya a fogyó Hold. A fekete holdat, az újholdat kapcsolják a sötét istennőhöz, aki a halál és az alvilág úrnője, és szintúgy a titoktartás, magok, orgazmus, stb. minden, ami belső vagy rejtező dolog, azok hozzátartoznak. Gyakran az év egyik ünnepéhez, szakához is kapcsolják. A Szűz a tavasz, az anya a nyár, a banya az ősz és a tél, a sötét istennő a tél közepe, mikor minden halott.
Újhold - jóslás, asztrálutazás, a Sötét Istennő bölcsességének keresése, rejtett tudás.
Növekvő Hold - kezdetek, növelés, növekedés, egészség, gyógyítás, tisztítás, pszichikus elővigyázatosság, szépség, termékenység és pozitív mágia.
Telihold - minden pozitív mágia, növelés, növekedés, védelem, szerelem, gyógyítás, tisztítás, óvatosság, pénz, utazás, elnyerés.
Fogyó Hold - csökkenés, a problémák éltüntetése, a szokások és függőségek megszüntetése, betegség, negatív gondolatok, féltékenység, bűn, sérelmek eltörlése, a régit újjá tenni.
Nap- és holdfogyatkozások: drámai momentumok az egyszerű megfigyelőnek is, nem csak a varázslónak. A múltban, a varázslók fogyatkozások idején nem varázsoltak. Ma, számos természeti mágus használja az fogyatkozások szuggesztív erejét, hogy teljessé tegye varázslatait, melyek magába foglalják a száműzést, beleértve a betegség pusztítását. Ez néhány javaslatot tart számon az idővel kapcsolatban. Vezessenek, ne korlátozzanak!
Napszakok
NAPFELKELTE - rituális tisztítás ideje, üzlet, siker, tanulmányok, munka, függőségek megszüntetése, utazás, bűntudat és féltékenység elengedése, gyógyítani a betegséget, a tudatos elme.
DÉL - a napfelkelte rítusainak az ideje, beleértve a mágikus és fizikai energia, erő, védelem, pénz és bátorságot.
NAPNYUGTA - függőségek megszüntetése, súlyvesztés, szenvedés és fájdalom éltüntetése, átalakítani a negatív és gyötrő szokásokat.
ÉJSZAKA - a szépség, az álmok, a pszichikus álmok, a pszichikus figyelem, a spiritualitás, az alvás, a szex, a tisztulás, a szerelem, a barátság, a béke ideje, elengedni a stresszt, gyógyítani a sebeket.
IdőjárásVIHAR - az intenzív energia periódusa. A rituálék, melyeket a vihar alatt végzünk, felerősödnek általa, és még hatásosabbak lesznek. Védelmi varázslatok ideálisak e tájt.
ZIVATAR - ez az idő optimális a tisztítás, szerelem, részvét, barátság és a szépséghez kapcsolódó rítusokhoz és a bűntudat & féltékenység elengedésére.
HÓVIHAR - a nyugtató mágia ideje, tisztítás, érzelmek lenyugtatása, viszonzatlan szerelem.
ERŐS SZELEK - felerősíti azokat a rítusokat, melyeket függőségek leküzdése, tanulás segítése vagy utazással kapcsolatban hozzunk létre.
ÉGETŐEN FORRÓ NAPOK - védelem, bátorság és energia varázslatok.
A NÉGY SZÉL - Használhatod a szelet, hogy felerősítsd a varázslataidat. Ha meg tudod állapítani, hogy egy adott napon a szél merről fúj, utat tudsz találni, hogy hogyan használd ezt a hatást. Találd meg, merről fúj a szél, egyszerű ha szélzsákot, szélkakast vagy egy iránytűt használsz.
Ha a szél észak felől fúj, az ajánlott varázslat olyan dolgokkal foglalkozik, mint gyakorlati, materiális dolgok, pénz, tervek vagy munkaügyek.
Ha a szél keletről fúj, az ajánlott varázslat a változással és a megújulással kapcsolatos, katalitikus varázslatok, valamint művészi és spirituális törekvések.
Ha a szél délről fúj, az ajánlott varázslat a kedvtelések világával foglalkozik és minden olyan dologgal, ami az érzelmekkel kapcsolatos.
Ha a szél nyugatról fúj, a varázslat a gyógyítást és termékenységet (szó szerinti és képletes értelemben is) célozza meg, valamint az olyan dolgokat is előtérbe hozhatjuk, amelyek az intuícióval kapcsolatosak.

Az évszakok

Az évszakok erőteljes hatásai is, a Föld varázslóknak főleg, használhatóak a mágikus munkában.
Hagyományosan, ezek a mágia típusok a következő évszakok alatt folynak:
TAVASZ a gyógyítás ideje; tisztítás (a tavaszi nagytakarítás maradványa ennek); pszichikus figyelem; adósságok fizetése; termékenység; mágikus kert ültetése; környezeti rítusok. Levegő mágia.
NYÁR a szerelem, házasság, barátság, szépség, védelem, bátorság, mágikus energia, fizikai energia és erő ideje. Tűz mágia.
ŐSZ a pénz, munka, új kiadások (a kocsikat és házakat is beleértve) ideje. Víz mágia.
TÉL ideje a betegségek, szokások & függőségek leküzdése, előző életek keresése. A belső vizsgálatok, meditáció, olvasás és mágikus fejlődés ideje, melyek a varázslót, mágust a megújuláshoz vezeti a következő tavaszra. Föld mágia.

Hónapok

Január: Biztonság, emberi kapcsolatok, védelem.
Február: Jólét, megbocsátás, helyreállítás.
Március: Siker, tökéletesség, a küzdelmek megnyerése.
Április: Szerencse, nyitások, fiatalos energia.
Május: Terjeszkedés, fejlődés, Föld mágia.
Június: Odaadás, állandóság, szerelem.
Július: Hatalom, méltóság, önszabályozás.
Augusztus: Béke, megegyezés, szimmetria.
Szeptember: Spirituális képességek, megértés.
Október: Növekedés, pozitív változás.
November: Szellemiség, befogadás, jóság.
December: Bölcsesség, érzékenység, diszkréció.
A napok megfelelései a következők:
A legkönnyebb út, hogy időzítsd a varázslataidat, hogy a napok megfeleléseivel dolgozz.
Hétfő = Hold
Kedd = Mars
Szerda = Merkúr
Csütörtök = Jupiter
Péntek = Vénusz
Szombat = Szaturnusz
Vasárnap = Nap

Planetáris megfelelések

Különböző bolygók különböző mágiát vonzzanak, tehát ki kell választanod a napot és a bolygót, ami hatással van rá. Az alap megfelelések a következők:
Hold = Megérzés, asztrálutazás, női ciklusok, születés és anyaság, jóslás, álmok, a tenger, illúziók (vagy bájoló mágia), stb.
Mars = Bátorság, erő, háború, férfi ügyek, vágy, energia, bosszú, akaraterő, irányelvek, viszály, stb.
Merkúr = Kommunikáció, üzlet, oktatás, munka, információ, vizsgák, logika, tudomány, utazás, mágia (a tanulás és formális/tudományos oldala), stb.u
Jupiter = Karrier, megbecsülés, filozófia, politika, vallás, jog, szerencse, pénz, hatalom, stb.
Vénusz = Szerelem, szépség, művészet, barátság, kedvtelések, vágy, gyermekek, kapcsolatok, fiatal nők, stb.
Szaturnusz = Megpróbáltatás, az idősebbek, a külvilág, idő, állatok, dráma, gyász, az otthon, pénz, a régi vallás, tanulás, siker, tulajdon, stb.
Nap = Béke, erő, bizalom, barátság, jómód, státusz, siker, stb.
Mint látod, számtalan átfedés létezik, de minden bolygó rendelkezik általános jellemzővel és számos tulajdonság nyilvánvalóbb, mint a többi.






Általános színmegfelelések

Ez csak egy általános kép a színekről. Kultúránként más a jelentése a színeknek, érdemes jobban elmélyedni a színmágiában. A wiccáknak segítségül odaírtam mely szín tartozik az Istennőjükhöz és Istenükhöz.

Igazi Piros
Kedd, Mars, szerelem, szexuális mágia, energia, bátorság, kitartás, Tűz Elem, gyors cselekvés, vibrálás, erő, passzió, vágy, akaraterő.

Gránát piros
Szenvedélyes szerelem, szex vagy harag, háború, Mars, Skorpió, intenzív vágy, általános Sárkány Mágia.

Rózsaszín
Tisztelet, szerelem, románc, vonzalom, érzelmek gondozás, önszeretet, vonzerő, barátság.

Sárga
Vasárnap, a Nap, vonzalom, vonzerő, bizalom, tudás, meggyőződés, védelem, intellektus, képzelet, kreativitás, memória, az Isten, gyorsított tanulás, mentális blokk, Levegő Elem, koncentráció, tanulmányok, kommunikáció.

Borostyán (Sötét sárga)
Boszorkány-orientált szimbólum, képesség előhívása, feltöltődés.

Barack
Megnyugtatás, jóság, szimpátia, jókívánság.

Narancs
Energia, motiváció, vonzás, buzdítás, stimuláció, karrier, törvény, ambíciót, siker, eladás, cselekvés, új otthon, üzlet.

Zöld
Péntek, Vénusz, termékenység, egészség, pénz, növekedés, jómód, pénzügyek, fizikai gyógyítás, szerencse, bõség, Földanya, fa és növény mágia, a Föld Elem, személyes célok, szépség.

Sötétbarna
Kiegyensúlyozni a gyakorlatit és a spirituálist, döntéshozó képességek, elérni a bizalmat valakiben.

Türkiz
A dolgokat összefüggésében látni, enyhíteni a stresszt, kontrollálni azokat a dolgokat, amelyek kicsúsztak a kezeink közül, memória, logikus megoldást vagy okot találni a problémánkra.

Világoskék
Egészség, megértés, egyensúly, türelem, kreativitás, béke, Víz elem.

Királykék
Csütörtök, Jupiter, változás, inspiráció, okkult bölcsesség, védelem, szerencse, depresszió, impulzivitás, jósálmok, igazság.

Sötétkék
Szellemi képességek, asztrálutazás, világos álmok, változás.

Levendula
Általános Tündér Mágia, pihenés, intellektus, előhozni az erősségeket és a képességeket.

Lila
Szerda, Merkúr, spirituális gyógyítás, béke, felsőbb spiritualitás és bölcsesség, ambíciók, üzlet, erő, továbbfejlesztett szellemi képességek, befolyás, harmadik szem, rejtett tudás, erőfejlesztés, lelki társ.

Sötétlila
Mágikus munkák, divináció.

Barna
Általános családi varázslatok, állatok gyógyítása, földrítusok, bizonytalanság, hezitálás, befolyás, speciális bánásmód, elveszett tárgyak, otthon, alapozás.

Fekete
Szombat, Szaturnusz, zavar, viszály, veszteség, száműzés, megkötés, változás, eltüntetni a negatív dolgokat, védelem, Banya Mágia, gyász, absztinencia, erő, pletyka, interferencia, titkok megőrzése.

Szürke
Egyensúly

Fehér
Hétfő, Hold, tisztítás, tisztulás, őszinteség, igazság, Felsőbb Én, áldások, helyettesít minden színt kivéve a feketét.

Ezüst
Negatív dolgok ellen, megerősíteni a stabilitást, szellemi védelem, az Istennő, béke.

Arany
Szoláris energiák, az Isten, védelem

Gyertyamágia

Egyszerűen válaszd ki a szükséges gyertyaszínt, kend fel olajjal, és tisztítsd meg az elemekkel. Ha akarsz, írj rá rúnákat vagy szimbólumokat, és használd energiaküldésre a varázslaton keresztül. Ha gyertyát használsz, ne fújd el, emlékezz, jobb, ha a gyertyát hagyod teljesen leégni, ha energiája ügyedért dolgozik.

Ha Tündérekkel dolgoznak, általában két színt használnak, a következő összefüggésekben. Kizárólag egy kombinációt a hétre, valamint használj vele minden pontot a Tündércsillagon (Septagram). Ha nincs lehetőséged két színre, akkor elég az elsődleges színt használnod.

Türkiz és Zöld

Hétfő, Vénusz, Holdistennők, Föld Elem, Tökéletes szerelem, jómód, szerencse, növekedés, bőség, termékenység, megújulás, kommunikáció, személyes igazság.

Levendula és Lila


Kedd, Merkúr, ébredés, Víz elem, spiritualitás, bővítés, megérzés, képzelet, titkok, szellemi erők, asztrálutazás, Tündérekkel való kapcsolat és kommunikáció, béke, vízió, megnyilatkozás, prófécia, alkímia.

Fehér és Ezüstszürke

Szerda, harmónia, mágia, Hold, védelem, béke, tisztulás, beavatás, képzelet, előhozni a mágikus képességeket, magasabb bölcsesség.

Barna és Fekete

Csütörtök, Thor, egyensúly, Szaturnusz, Hold elem, állat familiárisok, földkapcsolat, alapozás, új növekedés, erősödés, a negatív energia elszívása, eltüntetés, védelem mágia, titokzatosság, megkötés.

Jégkék és Indigó

Péntek, Freya, áhítat, hűség, levegő elem, a szelek, Jupiter, elengedés, áldások, megértés, béke, boldogság, igazság, gyógyítás, depresszió, egyenesbe hozni, tükrözés, leleplezés, jóslás, víziók.

Piros és burgundi

Szombat, Mars, Szellem elem, mágia, energia, kedvtelés, bátorság, tűz, vitalitás, erő, düh, impulzív viselkedés, élénkítés, motiválás, döntés.

Világossárga és aranysárga

Vasárnap, a Napisten, tűz elem, személyes akarat, a Nap, tanulás, öröm, boldogság, megújulás, remény, bizalom, kommunikáció, inspiráció, álom, érzelmi tisztaság, energia, ceremónia, rituálé, anyagi javak, befolyás.





http://www.annwn.hu/magia
















A hét napjainak megfelelése

 Nap Uralkodó bolygó Megfelelés
 Hétfő Hold
Tiszta álmok, Asztrálutazás, képzelet, női misztériumok, reinkarnáció, nő, gyermek, a publikum, családi kapcsolatok, érzelmek, változók, mágia, spiritualitás, ápolás, minden dolog, ami a vizekre vagy a test vizeire vonatkozik, antikvitások, otthoni tevékenységek, beavatás, asztrológia, archetípusok, formálás, vallási ismeretek
 Kedd MarsKedvtelés, szex, agresszió, energia, viszály, akció, bátorság, gyors mozdulatok, sport, fegyverek, eszközök, fém, vágás, műtét, rendőrség, katonák, harc, konfrontáció, mechanikai dolgok, szerelés, vadászat, kezdetek
 Szerda MerkúrBölcsesség, gyógyítás, kommunikáció, intelligencia, logika, memória, edukáció, telefonhívások, számítógépek, üzenetek, tanulók, kereskedők, írás és szerkesztés, reklámok, szerződések aláírása, alkalmazás, kritika, vizuális művészetek, alkalmazottak felvétele, nyelvek tanulása, hirdetés feladása, barát látogatása, találkozók, asztrológia
 Csütörtök Jupiter
Üzlet, szerencsejáték, szociális dolgok, politikai erő, anyagi jólét, publikálás, főiskolai tanulmányok, nagy távolságú utazás, külföldi érdekeltség, vallás, filozófia, jövendölés, közvetítés, nyilvánosság, kiegészítés, szerencse, növekedés, sport, lovak, a törvény, doktorok, őrök, kereskedők, pszichológusok, jótékonyság, levelező tanfolyam, önfejlesztés, kutatás, olvasás, tanulás
 Péntek Vénusz
Romantikus szerelem, barátság, szépség, lelki társak, udvarlás, randevúzás, művészi képesség, harmónia, vonzalom, kapcsolatok, partnerek, szövetségek, kecsesség, luxus, szociális aktivitás, házasság, dekoráció, kozmetika, ajándék, jövedelem, növekedés, kertészet, építészet, művészek, kozmetikusok, táncosok, lakberendezés, szórakoztatás, divat, zene, festészet, költészet, házi fejlesztések, partik tervezése, vásárlás
 Szombat Szaturnusz
Megkötés, védelem, neutralizáció, karma, halál, manifesztáció, struktúra, valóság, a szervezetek törvényei, határok, akadályok, tesztek, nehéz munka kitartás, vagyon, fogorvosok, csontok, fog, parasztok, áldozás, elkülönülés, vadászok, gyilkosok, a bűnözik általában, civil szolgák, igazság, matematika, kivizsgálás, felfedezés, transzformáció, az idősebbekkel való kapcsolat
 Vasárnap NapEgészség, gyógyítás, siker, erő, karrier, célok, ambíció, személyes kiadások, előremenetel, dráma, játék, hatalmi figurák, törvény, korrekt ügyek, termés, önkéntes és civil szolgálat, promóció, az Isten, férfi misztériumok, gyermek, vétel, eladás                                                                                                                                                                      http://www.annwn.hu/natura/ahogy-fent/a-het-napjainak-megfelelese