Gyógyito szimbolumok.



MIT? HOGYAN? MIKOR? RAJZOLHATÓ A TEST FELÜLETÉRE





MILYEN HATÁSOKAT VÁLTHAT KI RÖVID és HOSSZÚ TÁVON?

A szimbólumok geometrikus jelek viselése a bőrön ősidők óta az emberiség őstudásához tartoznak. A felhasznált szimbólumok információk által az egyes emberek aktív adóként és passzív vevőként is együttműködtek a teremtő folyamatokban. A szimbólum szó a görög symballein szóra vezethető vissza. Jelentős természeti népek hatalmasságai bölcsei a múltban és a mai napig használják a jeleket. Tudták és tudják, hogy bizonyos anyagok sorrendbe helyezése velük összefüggő arányok alkalmazásával színek formák geometriai jelek használatával a bőrfelületen a világegyetemből származó információra tehetnek szert. Rendkívüli erőket-energiákat mozgathatnak meg, amellyel erőteljes befolyást érhetnek el az emberek egészségi és pszichés állapotában.

Kozmikus információk a bőrön.

A bőr pakknak nevezett antenna rendszere régóta ismert,depo az emberiség az idők alatt ezt a tudást is elfelejtette. Ezek a ntok aprócska geometriai jelek a bőrön,energiapontok a bőr alatt 0.1 mm –el saját ideghallóval vezénylik a test valamennyi lényeges funkcióját. Fotonok segítségével a nyirokrendszer továbbítja az ősi információkat a felhámban. A pozitív impulzusok építő a negatív romboló hatással van a szervezetre. A betegé tevő negatív információk bizonyos szimbólumok elhelyezésével átírhatók pozitívra így minden betegség gyógyítható.

A betegség belső és külső egyensúlyhiányt-diszharmóniát hoz létre, az isteni középúttól való elszakadást jelenti. Mint minden betegség lelki eredetű, ezért az embert holisztikusan kell néznünk : Ami kint az bent, ami lent az fent.
Az univerzum legnagyobb és első szabálya, a


SZABAD AKARAT ELVE

TISZTA FELTÉTEL NÉLKÜLI SZERETET
/ Ez szerintem nem teljesen igaz de ez az én hitvilágom. Szerintem a földön nincs szabad akarat csak szabad döntési jog Viszont nincs rossz vagy jó döntés csak döntés van és annak következményei /


Ahhoz hogy valaki meggyógyulhasson, minimum három dolognak kell megfelelnie:

1. Hajlandóság az eddigi helyzet elengedésére:

2.Felelősség vállalás

3. Határtalan hit a gyógyulásban.

Kimondani és leírni



ITT AZ IDŐ KÉSZEN ÁLLOK A SEJT SZÍNTŰ GYÓGYULÁSRA MINDEN SZÍNTEN!

SZERETEM TISZTELEM BECSÜLÖM és FELTÉTEL NÉLKÜL ELFOGADOM ÖNMAGAM!



Azt szoktam mondani nézd az életed egy sakktáblaként, a bábuk a szereplők ,lásd meg az összefüggéseket, ki mit? miért csinált? Mit kellett belőle megtanulni, hogy kerültél a mostani helyzetbe?

A mondat első felével nincs is gondja a betegek 80 %-nak a Szeretm önmagammal annál több vért tudnak izzadni vele! Pedig ez a kulcs mindenhez, ahogyan önmagad szereted úgy szeretsz másokat és ez így van

"Isten nem kockajátékos mondta Einstein "

A világegyetemet az embernek nem megértenie kell, csak eligazodni benne! mert betegség olyan nem létezik csak ember! Minden a szívben dől el .A szív a szeretet o potenciája. A betegség a zavar mindég a fejben kezdődik, a feji agyból indul. A betegség mindég a spirituális síkon mutatkozik először. Ezért kell meg tanulnunk feltétel nélkül szeretni mindent és mindenkit:

Sandy Stevenson Feltétel nélküli szeretet

„Mit is takar valójában az egyszerűnek tűnő, de sok ember számára még sem mindig ismert szó, hogy feltétel nélküli szeretett.

Feltétel nélküli elfogadás. Amit sokan bár kimondanak a szájukkal, de még sem képesek eszerint élni. Mert ha eszerint élnének és mindig a másik ember érzéseit, vágyait tekintenék, elsődlegesnek képesek lennének megtenni azt, amit elfogadásnak hívunk. Ami nem csupán egy gondolat, hanem egy végső állomás. Ahol a szerint cselekszünk, ahol nézzük a másik fél gondolatait, és ha ezt a sajátunkkal párhuzamba hozzuk, békére lelünk. E nehéznek tűnő, de még is oly egyszerű dolgokat egy féle képen érhetjük el. A feltétel nélküli szeretettel mi minden ember szívében benne él.

Olyannak szeretlek amilyen vagy!

Miközben a saját stílusodat keresed, amelynek révén kapcsolatba léphetsz a téged körülvevő világgal.

Tiszteletben tartom, hogyan szeretnéd megtanulni a leckéidet. Tudom,hogy ez így van jól,tudom,hogy pontosan az, vagy akinek lenni szeretnél,és nem az amit én vagy mások elvárnak. Tisztában vagyok vele, hogy nem tudom mi a legjobb neked, még ha időnként azt hiszem is, hogy tudom, én nem vagyok ott ahol te. Nem láttam a világot a te szemszögödből. Nem tudom milyen tanulási folyamatokat választottál magadnak, hogyan és kivel szeretnéd ezeket megoldani,és mennyi időt szánsz rá. Nem a te szemszögödből nézem –honnan tudhatnám, hogy mire van szükséged?

Hagylak, had járd az utad –nem ítélem meg a tetteidet sem a gondolatban sem tettben! Nem tekintem tévedésnek vagy hibának amit mondasz vagy teszel. Látom, hogy sokan sokféleképpen látjuk és tapasztaljuk a világot.

Bármikor fenntartások nélkül elfogadom a döntéseidet. Egyáltalán nem ítélkezem, mert ha elvitatom a fejlődéshez való jogodat, akkor elvitatom a sajátom és másokét is

Azokét, akik más utat választanak, mint én, amelyben én talán nem fektetnék energiát mégsem tagadnám meg soha a szeretetet amelyet isten belém plántált,hogy árasszam az egész világba . Ahogyan téged szeretlek, úgy fognak engem is szeretni,azt fogom learatni amit elvetettem. Elismerem a szabad döntéshez való egyetemes jogodat, hogy a saját utadat járd, előre haladj vagy megpihenj, ahogyan éppen jónak látod és érzed.

Nem ítélem meg hogy a lépés kicsi vagy nagy, könnyű vagy nehéz, felfelé vagy lefelé vezet. hiszen ez mind az én nézőpontom lenne, lehet, hogy tétlennek látlak, és ezt értéktelennek tartom, miközben te mégis gyógyírt adsz a világnak csupán azzal, hogy létezel isten világosságával megáldva. Nem láthatom át mindég az isteni nagy rend képét.

Az élet minden áramlatának elvitathatatlan joga hogy maga válassza meg saját fejlődését és én szeretettel vallom, hogy tiéd a döntés joga a saját jövődet illetően. Alázattal hajlok meg a felismerés előtt,hogy az, amit én a legjobbnak tartok számodra nem feltétlenül helyes.

Tudom, hogy téged is vezetnek csak úgy mint engem és egy belső kényszert követsz amely megmutatja neked az igaz utat. Tudom, hogy sok bőrszínvallás, szokás, nemzetiség és hitrendszer létezik, tudom, hogy mindannyian a magunk módján tanuljuk, meg hogyan vihetjük vissza a szeretetet, bölcsességet a nagy egészbe,ha valami csak egyféleképpen lenne, akkor egyetlen emberre lenne szükség. Nem csak olyankor akarlak szeretni, amikor úgy viselkedsz ahogyan szeretném, és ugyanabban hiszel, amiben én. Rájöttem a fivérem a nővérem, vagy még ha máshól születtél és más istenben hiszel, mint én. A szeretet, amit érzek, isten egész világát magába öleli. Szerető szolgálattal töltöm az életemet és azon vagyok, hogy lehető legjobb lehessek. Minden nappal egy kicsit közelebb kerülök, az isteni szeretethez ezzel mélyen legbelül egyre több szeretetet táplálok az univerzum összes lény felé”

Én kívánom mondanyiunknak, hogy megélhessük milyen adni és milyen kapni feltétel nélküli szeretetet!



Szímbólumok használata egyszerűen a gyakorlatban !



A szimbólumokkal való gyógyítást legjobban a gyerekek szeretik!

Úgy lehet össze rajzolni a testüket, hogy édesanyával együtt csinálják és még jó móka is!

Bőrbarát filctollat, vagy amennyiben nem engedhetjük meg ,hogy színes vonalakkal közlekedjünk az utcán, munkahelyen a saját körmeinket is használjuk a jelek felvitelére a bőr felületén.

Ebben az esetben 15-20 percenként meg kell ismételni .A bőrbarát filctollak is könnyen lejönnek ,ezért ellenőrizni kell.

A szimbólumoknak, mint mindennek az univerzumban két éle van lehet gyógyításra és pusztításra használni. Ilyen pl az Indiaiak és a Tibetiek szent keresztje, ami a BÉKE jelképe mi Horogkeresztként ismerjük,

de nem mindegy hogy a keresztet hogyan rajzolom: Jobra a Pusztítás,balra a Béke jelképe és használójának azt adja, amire használja. Ötágú csillag: Legerősebb védelmi és erősítő szimbólum!!!, csak nem pirossal kell rajzolni ,mert akkor a hatalom, a vért ,pusztítást vonz Pl: Szovjetunió. Az USA zászlóját kitalálója már tudta mit csinál, Ők nem vörösre színezték a csillagokat.

Erősíthetünk vele gyenge csuklót, könyököt, térdet, de itt vigyázva, mert a térd az alázat jelképe és nem igazán kell még erősíteni az egónkat. Végső esetben jó. Védelmi szimbóluma is, bármilyen kéréssel fordulunk az univerzum felé kőrbe rajzolt ötágú csillagban tesszük.

Azért egy dolgot ne feledjünk el, ez a módszer sem ér semmit, ha a lelkünkből, és az agyunkból nem töröljük ki a betegséget kiváltó okot. Mert minden betegséget egy súlyos érzelmi megrázkódtatással kezdődik!

Amiből akkor és ott csak azt érzékeljük, hogy piszkosul fáj, ami történik velünk, váratlanul, sokkszerűen ér. Arra viszont nem gondolunk, hogy ezekből az érzelmi becsapódásokból fognak kialakulni a későbbiekben a kezelendő gondjaink és itt nincs különbség felnőtt- gyerek-állat növény között.



A feltüntetett szimbólumok Dr Diethard Stercz- Gyógyítás kozmikus szimbólumokkal című könyvéből valók



ÉLET VIRÁGA:





Ezt a szimbólumot akkor használjuk, ha valaki energetikailag nagyon alacsony szinten van. Szendvics elvet alkalmazunk, a póló elejére és a hátújára is rárajzoljuk, vagy a szoba két falára. Nagyon hatás



HARMÓNIA KÖZPONT







Minden betegség esetén használható!

Fejfájás esetén: Húzzunk 5 zöld vonalat a homlokra

Gyulladás esetén

A csukló belső részére attól függően, hogy melyik oldalt van a gyulladás.

A jobb csukló a test jobb oldalát a jövőt, bal csukló a test bal oldalát a múltat jelképezi.

Kivéve ha a gyulladás a test középső részén jelentkezik pl: a torok, hólyag, gyomor és a páros szervek esetén akkor mindkét csuklóra felrajzolhatjuk.



GYÓGYÍTÁS PENTAGRAMJA

Bármikor bárhová rárajzolható amennyiben valami nagyon fáj.

Készíthető belőle nyakék,amulett is.







DÜH _HARAG OLDÁSA





A düh, harag a bánat, trauma mindég a hasi agyba szedhető be,és ott is kell oldani.

Régen azt mondták a férfiakhoz a hasukon keresztül lehet eljutni, ez nem egészen igaz mert nem csak a férfiakhoz a hölgyekhez is!

A boldogság hormon 95 % a hasban és csak 5 % a fejben termelődik. Amennyiben félelem ,bánat, idegesség vesz erőt az emberen azt a hasfalában érzi először.

Ezért van mostanában annyi bőr problémás beteg, mert a bőr kapcsolatban áll a belső szervekkel, máj, vastagbél.mentálisan elszakadási konfliktusA vastagbél és az epe az a pont ahol oldani kell a blokkokat,ezt a köldök 2 oldalán két útnyira találjuk



GERINC FÁJDALOM:







a gerinc sérült részére kell rajzolni



NEGATÍVRÓL POZITÍVRA VALÓ AKTIVÁLÁS











Kimerültség, fáradság esetén 5cm 5-8 cm re a garat alatt a csecsemőmirigyre, hatásos még a türkiz kristály, és a két kézzel való dobolás is. , de használható bármilyen negatív program pozitívra változtatására,

vérpontra - vérszegénység ,energiazavar,

Alvászavar esetén a bal fül mögé hátul a fülkagylótól 1.5 cm re .

Fejen lévő sejtmegújító pont: jobb fülcimpától 1.5cm hátul

Pajzsmirigy alulműködés esetén a ,szódalit lánccal .

Túlműködés esetén lefelé nyitott Y kell kékkel rajzolni a pajzsmirigy, mint két oldalára.

Váltakozó működés esetén két egymásba fordított zöld Y.



GYOMOR TÚLSAVASODÁS ESETÉN



Y +

Zöld Y rajzolunk a fejben lévő idegpályák elválása esetén a jobb kézfejre

Az Y csúcsai a könyök felé mutassanak,

Gerincbénulás esetén az újak felé nyitott Y a bal kézfejre





Akkor alkalmazzuk ,ha a teljesítmény csökken, szétszórttá, figyelmetlenné válik valaki.



KOZMIKUS KARMAOLDÁS







ZÖLDGEL RAJZOLHATÓ HASFALRA, LÁBSZÁRRA











HIÁNY FELOLDÁSA







Attól függ, hogy a hiány miben nyilvánul meg, érzelmi, a-szív, hát baloldal, anya konfliktus vagy anyagi akkor hát lapocka jobb oldal apa konfliktus



ÖNPUSZTÍTÓ PROGRAMOK







Hafal, lábszár külső része,függ az érzelmi töltéstől.





Bármilyen elakadás elengedési nehézség esetén

Fejfájás, hátul nyakra , vagy érzelmi továbblépés elengedés - megbocsátás hiánya , epe területére karmikus probléma esetén a külső lábszárra saját test nem elfogadása esetén a bal comb külső oldalára, életenergia zavar esetén a mellkas jobb oldalára



VÉRALVADÁSI ZAVAROK







A pontot egy Zöld körbe kell elhelyezni a csecsemőmirigy alat 1.5 cm re lévő vér pontra jobb oldalt és a bal oldalt lévő gomba pontra .

ÉLETMENTŐ PONTOK





Közvetlenül az orr alatt ,az elsődleges életmentő pont,ájulás, rosszullét esetén



Ne, csak embereknél állatoknál is alkalmazható



A lovaglás miatt jelentkező gerincfájdalom jelentőssen csökkenthető.Építő energiát aktiváló hatása van,az mellett,hogy az immunrendszert is erősíti. Használható úgy is ,hogy a teljes csakra rendszerre felrajzolásra kerül.

Amennyiben az állatra rajzoljuk zöld filctollat használjunk hozzá,



ERÖSÍTŐ SZÍMBÓLUMOK







MEGFONTÓLTAN HASZNÁLNI!!



A csillag használatánál ismerni kell, a területet ahová rajzoljuk ,és annak mentális jelentését, tudnunk kell, hogy mit szeretnénk elérni mi a cél, és hogy ezt milyen színnel vigyük fel a testfelületére.

Erősíthetik vele sportolók fizikálisan a testüket pl:

Kart, könyök, térd, láb, váll, mindent, ami gyenge

Mentálisan is használható: alacsony önbecsülés esetén rövid ideig piros csillag kör nélkül,

1-2 hét után zöld körbe a piros csillag, végül már csak zöld csillag kör nélkül.

Olyan ember viszont ,aki alapjáraton ideges, feszült ,agresszív zöld kör nélkül ne rajzoljon magára piros csillagot mert felerősíti a meglévő negatív tulajdonságait.

Védelmi, energetizáló célokra javasolt használni

2 kört kell rajzolni fekete- arany-vagy sárga-belső kör fehér a közepébe rajzolt csillag pedig piros .

Általában sportolók, üzletemberek ruházatába hímezik, vagy zsebbe hordják egy kis papíron.


szelidgyogymodok.hupont.hu

 


Szimbólumok jelentése

A szimbólumok a legtöbb ember számára jelentéktelenek, észrevétlenek, de mégis életünk elválaszthatatlan részei, nyakláncon, gyűrűn, karkötőn, ruháinkon is hordjuk őket. A magyar népművészet is felhasznál ősi szimbólumokat, melyek a használati tárgyakra kerültek fel. Gondoljunk a húsvéti tojásra „írt” jelekre. Amennyiben mindennapi életünk látótérben vannak ezek a jelek, segítő, tudatemelő, egészségesítő hatásúak lehetnek.

Ősidők óta létezik és alkalmazzák a jelekkel, geometriai ábrákkal való gyógyítást. A megfelelően elhelyezett vonalak, vonalsorozatok a jelgyógyászat alapelemei, és majd minden ábra felbontható vonal alapegységekre. A jelekkel való gyógyítás minden kultúrkörben, minden földrészen ismert, az észak-amerikai indiánoktól a belső-ázsiai sámánokig, Indiától Afrikáig, az Amazonas vidékétől Pápua Új-Guineáig. Valószínűleg az emberiség legrégebbi tudásáról van szó, melynek elméleti hátterét és működését csak a legújabb biofizikai és információs kutatási eredmények tették lehetővé.

Ma már kutatások bizonyítják ugyanis, hogy pl. az egyenlő szárú kereszt információ blokkoló, a sugárzások, az elektromágneses hullámok áramlását megszüntető erőtér. Védőfunkciójánál fogva alkalmas például az ártalmas geopatikus zónák semlegesítésére, a negatív sugárzású helyek közömbösítésére. Az egyenlő szárú kereszt által gerjesztett erőtér nagysága a kereszt méretétől függ. Egy 2×2 m-es kereszt alkalmas egy közepes városi főtér energetikai védelmére, egy 40×40 cm-es kereszttel kb. 5 méter sugarú körben tudjuk az adott területet a geopatikus sugárzásoktól tehermentesíteni. Az egyenlő szárú kereszt és erőterének lényeges tulajdonsága, hogy minden sugárzást, tekintet nélkül annak ártó, ártalmatlan/közömbös vagy hasznos/éltető jellegére, közömbösít. Így meggondolatlan, hozzá nem értő alkalmazásával a környezetünkben lévő esetleges pozitív energiákat is megvonhatjuk szervezetünktől.

A szimbólumokat tehát tudatosan használva rezgésszintünket tompíthatjuk, de akár magasabb szintre is emelhetjük. Ha az ősi, hagyományos mintákat lemásoljuk, akkor a tudatunk tisztaságától, nyitottságától függően kapcsolunk különböző rezgéseket az anyagi tárgyhoz vagy rajzhoz. A szimbólum felhasználójának nyitottságától, a rezgésekre való ráhangolódási képességétől is függ, hogy mennyire válik alkalmassá a kozmikus vibrációk vételére, melynek következtében harmonizálódik az energetikai rendszere.

Kör: a világmindenséget, a határtalan teret, a korlátlan időt jelenti. Ez Isten alapmintája, ez az abszolút semmi, amely azonban képes mindent világra hozni, és mindent visszavenni és elnyelni. Egységet, egészséget, tökéletességet, a kiteljesedett tudatot szimbolizálja. A szent építmények alaprajza szinte minden kultúrában kör alakú, mandalaszerű. Ennek nagyvárosi „maradványa” a koncentrikus körök mentén elhelyezkedő sugárutak képe.

Háromszög: az ember három fő összetevőjét szimbolizálja: a testet, szellemet és a lelket. Ha felfelé mutat, azt jelzi, hogy az emberi természet az isteni felé igyekszik. Ha csúcsával lefelé mutat, a Szellem áramlása az anyag, az anyagi felé mutat, a fekete mágia jele.



Négyzet jelöli az összes teremtmény eredeti állapotát. Állapota a tudatlanságnak, jelenti az elementáris Világot, jelenti a négy égtájat,négy évszakot, négy elemet:Tűz (életvágy), Föld(jólét), Levegő(életerő), Víz(értelem).

Pentagram: Az ötágú csillag az ember jelképe, minden elem harmóniáját fejezi ki, és a szellem felé törekvését. Öt erő szimbóluma. Tűz, Víz, Föld, Levegő, Éter, ezeket hívják segítségül, ezek segítik és védelmezik őket. A felfelé álló csúcs szellemi szintű segítséget ad, a lefelé fordított a gonoszság, labilitás és a sátán jelképe, anyagi segítséget nyújt. Ma már betiltott jelkép, bár a Pentagon jele is, illetve a kínai zászlóban is szerepel.

Dávid csillag: zsidó szimbólum, két egymásba fordított, egymással szemben álló, egyenlő szárú háromszög. Az egységet és a harmóniát jelképezi. A felső háromszög fentről a kozmoszt szimbolizálja, s tágul lefelé, a föld felé; ez a Szellem áramlása az anyagba. Az alsó háromszög a mikrokozmosz irányából jön és a makrokozmoszra mutat; az anyag törekvése a szellemi felé. A két háromszög egymásba fonódik, s így alakul ki középen az a harmónia, amely nem más, mint az Ég és a Föld energiája, vagyis Isten és ember kapcsolódása.

Tau kereszt: Ősi egyiptomi szimbólum, feltételezések szerint Atlantiszból származik. Legősibb jelentésében az út jelképe, vízszintes vonala az eget, a függőleges szára pedig az ég kapcsolatát szimbolizálja a földdel. A tau az út a szellem felé, mely az ég és a föld kölcsönhatásából, tudásából, tapasztalásából fakad. Ez a jelkép megjelent az egyipromi civilizáció befolyásán kívül is, pl. druidáknál, indiánoknál, de ezt választotta kézjegyéül Szent Antal (antal kereszt) és Assziszi Szent Ferenc (ferencesek) is.

Füles kereszt (Anch): ősi, Atlantiszból származó jelkép, az ókori Egyiptomban Tut-Anch-Amon szimbóluma volt. Nemcsak a véges földi életet jelképezi, hanem a halál utáni halhatatlanságot is. A fáraók a tudás, a hatalom és az örök élet jelképeként viselték, később minden titkos tudomány jelképe lett. A hagyomány szerint viselése fokozza az életerőt, távol tartja a betegségeket és egyéb káros hatásokat, elűzi a démonokat, megtöri a rontást, valamint hosszú és boldog életet biztosít viselőjének. Megtanítja viselőjét együtt élni a múltjával. Az Ankh jelének alapja a Tau, a kör hozzáadása a legfelsőbb égi síkon az isteni ideát, mentálsíkon a Harmadik Szemet jelenti.

Görög kereszt (egyenlő szárú kereszt): Őskeresztény jelkép, de Oziriszt vagy akár a skandináv Thort is jelképezheti. Két szárának metszéspontja az univerzum központja. A kereszt összekapcsolja a vízszintest a függőlegessel, a Földet az Éggel, az időt az örökkel, a természetet a természetfölöttivel. A felfelé törekvést és az evilági terjeszkedést éppúgy szimbolizálja, az egyensúlyról gondoskodik.

Talpas kereszt: ma ismert egyik képviselője a máltai kereszt. A négy szár két részre bomlik, melyeknek ezoterikus jelentésük van. A nyolc szár egyben a legfontosabb lovagi erényeket is kifejezi: szegénység, “sírók” vigasztalása, szelídség, igazságra törekvés, irgalmasság, “lelki” tisztaság, békességre törekvés, Krisztus (a keresztény hit) követéséért történő üldöztetés, megaláztatás elviselése.”

Latin kereszt: A Karoling-korig az egyenlő szárú kereszt volt elterjedt, de az idõk során a formában a középpont felfelé tolódott, mígnem kialakult a ma ismert latin kereszt. Azt a törekvést szimbolizálja, hogy az ember centruma és hite a földtől elmozduljon és a szellemi szférába emelkedjen. A négy ellenkező irányba mutató szár konfliktust, kínt, fájdalmat, szenvedést is szimbolizál, a fordított kereszt a sátánisták szimbóluma.

Szvasztika (horogkereszt, napforgó): egyike az ősi egyetemes alapszimbólumoknak, neve a szanszkrit szvaszti (jólét) szóból ered. A fény, a bő(kezű)ség, az áldás, a szerencse, a kegyeltség jele. A hinduknál szent jelnek számít, amit a mai napig használnak. Négy szára a négy égtájra mutat, horgai a világegyetem elemi teremtő- és hajtóerőit jelképezik. A mozdulatlan középpont (világtengely) körüli tér és az idő körforgását fejezi ki. Iránya kétféle lehet: 卐, 卍. A forgásirány meghatározása a szakirodalomban nem egyértelmű, ahogy ennek jelentősége is vitatott. A jobbra mutató szvasztika a világmindenség fejlődését szimbolizálhatja, mert a szimbolizált forgás építő jellegű, az időspirál, amit létrehoz, életenergiát hordoz, illetve növeli azt. A balra mutató szvasztika ennek épp az ellenkezőjét teszi: lebontja, megsemmisíti az életenergiát, pusztít és rombol, a visszafejlődést szimbolizálja. Tudnunk kell, hogy az egyensúly fenntartásához építeni és rombolni egyaránt szükséges. A 45 fokkal elforgatott szvasztika a náci horogkereszt, amely az erőszak, a fajelmélet vezérelte népirtás, a terror és az elnyomás jelképévé vált a XX. század elején.

Yin és Yang: taoista jelkép, a kettősségén alapuló világszemlélet, mint fény-árnyék, jó-rossz, nő-férfi, stb. Megvilágítja a bennünk magunkban rejlő ellentéteket, s lehetővé teszi, hogy összhangba kerüljön a körülöttünk áramló, hullámzó erőkkel, sőt, bizonyos mértékig uralmat is nyerjünk felettük.

Lótusz: a vizek, a teremtés, a világmindenség és a lélek jelképe, az élet születése, a sötét mélyben rejtőző csíra kibontakozása, félistenek születési helye, örök élet, lelki fejlődés. Indiában a lótuszt tartják a virágok legnemesebbjének, külön neve van a bimbónak, a virágzó és elvirágzott lótusznak, amely egyben a múlt, a jelen és a jövő, tehát együtt a múló idő jelképe a brahmanizmusban. A lótusz virága és gyümölcse együtt nyílik ki, mikor a virág nyílik, már ott látjuk a gyümölcsöt. Tehát az ok és az okozat egy időben jelenik meg, ez a Dharma jelképe.

Om (Aum): ősi indiai, tibeti jel, a buddhizmusból eredő szimbólum, de különböző vallásokban is jelen van. A legszentebb mágikus hang, minden mantra közül a leghatalmasabb, mely megvilágosodáshoz, a legfelsőbb létezővel való egyesüléshez vezet. Az Aum hangot képező három betű utal az Isten hármas természetére (teremtő: Brahmá; fenntartó: Visnu; pusztító: Síva) és a három világra(föld, ég, menny), megtestesíti az Univerzum alapeszenciáját, a radzsasz, tamasz és szattwa minőségeit.

Hórusz szeme: (Udzsat-szem) Kezdetben Napisten, Isten szeme, Atlantiszon Thoth Isten szeme, az Ősi Egyiptomban Hórusz szeme. Több jelentése is van, aszerint, hogy jobbra vagy balra áll, a Napot vagy a Holdat jelképezheti. A szem alatti könnycsepp az emberiség születésére utal (a mítosz szerint Ré Napisten könnyeiből születtünk). A Szem végében látható spirál pedig az emberiség jövőjét, a Szellemhez felemelkedő hosszú, ciklikus utat szimbolizálja. A látnoki és okkult képességeknek, a szellemi fejlettségnek a szimbóluma is volt, ezért is tulajdonítanak neki védelmező erőt. Az ősi egyiptomi misztérium iskolák az egyéni és csoporttudat jelképeként használták. Napjainkban a szemet külön-önmagában kódolt –információs rendszernek tekintik.

Spirál: az emberi fejlődés és az örvénylés jele, ha jobbra irányul, akkor a teremtő, ha balra, akkor a romboló erőket szimbolizálja. A lélek evolúciója is ilyen spirális vonalban halad: körben mozog, ugyanakkor ciklusonként mindig egy szinttel feljebb lép. Fejlődésünk során ezért könnyű a visszaesés, vagy csúszás.

Dharma kerék: a jog és a szabályok ősi szimbóluma a buddhizmusban. A kerék küllői a buddhizmus nyolcágú ösvényét jelképezik: helyes szemlélet, helyes szándék, helyes beszéd, helyes cselekvés, helyes élet, helyes erőfeszítés, helyes éberség, helyes elmélyedés

Merkaba (az élet virága) . . a testet es lelket körülvevő, egymással ellentétes irányban forgó energiamezőket jelenti (kerék a kerékben), olyan energiaspirálokat jelent mint a DNS, amely a testet és lelket átemeli egyik dimenzióból a másikba. Mer –Fény, Ka –Lélek/Szellem, Ba –Test, Fény-Lélek-Test energia komplexum. Központja /magja/ a gyökér csakrában helyezkedik el, ez az isteni erő, a Kundalini. A Mer-Ka-Ba meditáció módszere 17+1 légzésből áll, ebből az első 6 a polaritást hivatott egyensúlyba hozni, a következő 7 az egész testet feltöltő pránikus folyamot hozza létre. Az ezeket követő légzések a tudatot emelik a negyedik dimenzióba, és végül az utolsó előtti 3 légzéssel felállitjuk a testben és a test körül forgó Merkaba-t.

Felhasznált irodalom:

Dr. Csiszár Róbert: A kereszt, mint gyógyító jel (Természetgyógyász Magazin)

Majoros János Károly: Az emberi energiarendszer harmonizálása 2. rész – A jelképekről, szimbólumokról (Természetgyógyász Magazin)
http://eljunktudatosan.hu/eletmod/szimbolumok-jelentese.html