2020 -újratervezés

 Előző életek 
Artist’s impression of the Black Hole at the heart of M87

Az előző életek hatása a mostani életünkre sok embert érdekel . Aki önfejlesztéssel, önismerettel foglalkozik, a fejlődése bizonyos pontján eljut odáig, hogy előtérbe kerülnek az életében olyan területek, és feladatok, melyeknek az eredetét a mostani életében már nem tudja megtalálni. Túl van pszichológia és a parapszichológia olyan elemzésein, ami túlmutat a mostani életén, ekkor kerülnek előtérbe az előző életek vizsgálatai.


Az előző életek eredményeképpen hozott áldások nagyon egyszerűen utolérhetőek, érdemes ezekkel elidőzni, sok hasznos dolgot tudunk ezáltal a helyére tenni.
Az előző életek alatt elsajátított előnyeinkre utaló lehetőségeink, csodálatos kincsek, amik támogatnak bennünket, ezeket használjuk ki tudatosan:
– mindenkinek vannak olyan képességei, amik kiemelkedően jók, amiben sikeres és tehetségesek vagyunk, ez már sokszor a kisgyermekenél is megfigyelhető – ezért fontos, hogy figyeljük gyermekünket, segítsünk neki ezekre az előnyökre rátalálni, mert ezeken a területeken könnyen tud sikereket elérni, ami elősegíti az egészséges személyiségfejlődését – Sokan csak felnőtt korunkban ismerik fel , vagy még akkor sem, pedig ez mekkora pazarlás. Ilyenkor az a fő szempont, hogy mit szeretünk lelkesedéssel tenni, mi az, ami vonz bennünket.
– az a bizonyos deja yu, sokan osztják azt a nézetet, hogy ilyenkor is az előző életek emlékei, feladatai ismétlődnek az életünkben.
– az előző életeink „szereplői” gyakran az aktuális életünkben is jelen vannak, sok estben szerepkört cserélve. Gyakran előfordul, hogy a szülő-gyermek kapcsolatban az előző inkarnációban szülő szerepet vállaló személyből lesz a gyermek a mostani életben. Amikor olyan emberrel találkozunk akit még ebben az életben nem láttunk, gyakran előfordul, hogy erős érzelmi reakciót vált ki bennünk, sokszor ez is annak köszönhető, hogy valamelyik előző éltünkben fontos szerepet töltött be.
– gyakan előfordul, hogy nagyon vonzódunk egy adott korhoz, vagy kultrához, és erről a területről sok olyan információnk van, mait nem tanultunk, mégis otthonosan mozgunk benne, gyakran előfordul, hogy ebben a környezetben szerepelünk álmunkban, az adott környezetében illeszkedő megjelenéssel.
– karmikus feladatok, amelynek az eredetét, okát ebben az életben nem tudjuk behatárolni, gyakran az előző életünk cselekedetei határozzák meg, amit az ok-okozat szellemi törvény értelmében ki kell egyenlítenünk. Karmaoldással, karmaasztrológiával foglalkozó szakemberek ebben sokat tudnak nekünk segíteni, használjuk ki ezt a lehetőséget.
– vannak fóbiák, amelyeknek az eredete az előző életekben található meg, gyakori, hogy aki beteges víziszonnyal küzd, előző életeinek egyikében vízhalált halt. Ezekben az esetekben jól oldhatóak pl. regressziós hipnózissal ezek a blokkok.
Fontosnak tartom kiemelni, hogy az előző életekben történő utazást szakember segítségével végezzük, mert ezeket az emlékeket nem véletlenül fedi a feledés fátyla. Amennyiben nem indokolt az előző életek feltárása, akkor ezt ne bolygassuk, mert könnyen előfordulhat, hogy olyan emlékek jönnek a felszínre, amik feldolgozására nem képes a kalandvágyó utazó. Egy szakember el tudja dönteni, hogy indokolt-e a múltat bolygatni, vagy éppen a kontraindikációk jelenléte miatt ezt tilos megtenni.

KARMIKUS JEGYEK – ELŐZŐ ÉLETEK LENYOMATAI A TESTEN
Előző életed emlékei akkor tárulnak fel előtted, ha azok fontosak a jelenlegi fejlődésed szempontjából. Az emlékeket előidézheti egy illat, egy hang egy helyszín. Sorozatosan előjöhetnek nehezen megoldható magánéleti gondok vagy betegségek. Figyelmeztethetnek a régmúltad történéseire testi jelek is: a születésed pillanatától meglévő anyajegyek vagy bőrelszíneződések.
A reinkarnáció elméletét vizsgáló szakemberek szerint fontos üzenete van a testen található anyajegyeknek és bőrelváltozásoknak. Regressziós hipnózis során a páciensek nagy százaléka pontosan le tudja írni a halálának körülményeit és meg tudja nevezni az életét kioltó fizikai sérüléseket vagy betegségeket is.

AZ ANYAJEGY ÉS A FORRADÁS ÜZENETE


1949-ben egy észak-amerikai halász, William George azt mondta a fiának és a menyének, hogy meg fog halni és a fiukként fog újjászületni. Megígérte nekik, hogy fel fogják ismerni az anyajegyeiről, amelyek a bal karján lesznek. A család értetlenül állt a férfi eszmefuttatása előtt, azt hitték megbolondult. Hetekkel később az idős férfi eltűnt a csónakjából. Kilenc hónappal az eltűnését követően a menye világra hozott egy kisfiút, akinek pigmentfoltok voltak a bal karján, épp ott, ahol a nagypapa annak idején megjelölte.
Ahogy a fiúcska cseperedett, egyre inkább kezdet viselkedésében az elhunyt nagypapához hasonlítani, még bicegett is, pedig sosem sérült meg. A sérülést még William George-ként szerezte, egy sportmérkőzésen.
Még elképesztőbb egy másik észak-amerikai férfi, Victor Vincent története.
Egy évvel a halála előtt magához hívta lányunokáját, és azt mondta neki, hogy az ő gyermekeként fog visszatérni és fel fogja ismerni őt a forradásairól. A férfi egy régi sérülés nyomát viselte az orrán, és egy műtéti heg volt a hátán. 18 hónappal később Vincent unokája egy kisfiúnak adott életet, akinek az orrán és a hátán hegszerű bőrelváltozás volt látható, pont ott, ahol a néhai nagypapának.
A kisfiú rendkívül koraérett volt, kétévesen azonosította a korábbi fiát, lányát és az özvegyét fényképről. Kilencéves koráig maradt meg a képessége, addig borzongató részletességgel be tudott számolni előző élete minden részletéről.

A SZŐRÉN-SZÁLÁN ELTŰNT ASZTMA


Nagyon gyakran előző életünkben akkora trauma ért bennünket, hogy a rossz érzéseket, félelmeket - mint egy lenyomatot - fóbiák, megmagyarázhatatlan szorongás vagy súlyos betegség formájában magunkkal hozzuk a jelenlegi sorsunkba is.
A következő történetet, ha nem saját két szememmel látom, nem hiszem el. Évekkel ezelőtt részt vettem egy több hónapos regressziós tanfolyamon, ahol vezetett, mély meditációban vittük vissza egymást a jelenlegi életünk fordulópontjaihoz, illetve a mai problémáink előző életbeli forrásához.
Egy akkor 20 éves, fiatal fiú csoporttársam egészen kicsi gyermekkora óta szenvedett nagyon súlyos asztmában. Egyik alkalommal, amikor ő volt a gyakorlás alanya, a meditáció során eljutott egyik korábbi életébe, az 1800-as évek észak-amerikai Vadnyugatára. Férfi volt akkor is, egy gyönyörű felesége és egy pici, pár hónapos gyermeke volt. Aranyásóként dolgozott és nagyon gyakran keveredett területért vagy pozícióért folyó harcba a többi társával. Sok haragosa volt. Egyik éjjel, amikor a családjával az otthonukban aludtak, valaki rájuk gyújtotta a házat. Hallotta a felesége kiáltozását és a gyermeke sírását. A füstben fuldokolva, botorkálva, tapogatózva eljutott a gyermekéhez, akit a bölcsőből kiemelt és kivitte a házból. Vissza akart menni a feleségéért, de már annyira elterjedt a tűz, hogy képtelen volt a nőt kihozni, aki bennégett a házban.
Soha nem tudta megbocsátani magának a történteket, úgy érezte, hogy cserbenhagyta a szerelmét. A trauma emléke a súlyos légszomjjal járó asztmában jelentkezett a mai életében, és nem tudott normális párkapcsolatot sem kialakítani, mert mindig attól félt, hogy képtelen lesz benne megfelelni. A tudattalanból felszínre került emléknek köszönhetően megértette, hogy a jelenlegi problémái miből fakadnak. Rájött, hogy az a múlt volt, nem ostorozhatja magát életeken át érte, minden tőle telhetőt megtett, de a most, az nem a múltról szól. Ebben az életében mindent másképp csinálhat. Az asztmája ettől az esettől kezdve soha többé nem jött elő, eldobhatta a gyógyszereit.

GYÖTRŐ FÓBIÁK

A testi betegségek mellett, a lelki bajok hátterében is karmikus problémák állhatnak. Ha jelenlegi sorsunkban nem történtek olyan események, amik magyarázatot adhatnának egy pánikbetegségre, szorongásra, magasságtól vagy fulladástól való félelemre, szinte biztos, hogy egyik előző életünkben szenvedtünk el valami olyat, ami ezeket a tüneteket kiváltja.
Engedjetek meg egy személyes példát a saját életemből.
Soha nem tudtam garbót viselni és sálat sem szívesen tekertem a nyakam köré, mert folyton úgy éreztem, hogy fullaszt. Semmi nem magyarázta ezt az érzésemet, édesanyámtól megtudtam, hogy születésemkor a köldökzsinór nem volt a nyakam köré tekeredve és nem ért semmilyen fulladással kapcsolatos trauma sem gyermekkoromban.
A fentebb említett tanfolyamon kaptam magyarázatot a furcsa érzésemre.
Egy előző életemben találtam magam a középkori Franciaországban. Férfi voltam, akit ártatlanul bebörtönöztek és halálra ítéltek. Egy nyilvános akasztás során öltek meg. A börtön előtti téren felállítottak egy akasztófát és több száz ember szeme láttára kötöttek fel. Amint ez a történet tudatosodott bennem, már nem zavart a garbó vagy a sál viselése. Mai napig hordok kendőket kiegészítőként.

A KARMA KARMÁBAN


A születés nem a véletlen műve, előző cselekedeteink határozzák meg mikor, hova és milyen körülmények közé születünk. Bármit küldünk ki az Univerzumba, az visszatér hozzánk. Ha valami baj van az életünkben, akkor próbáljuk meg megfejteni mi olyat tettünk, ami ezt okozhatta. Minden, ami bennünket körülvesz, minket tükröz. A sorsunk ismétli önmagát, amíg meg nem tanuljuk a leckét, hogy változtatnunk kell az utunkon.
Számtalan módszer létezik a múlt feltárására, de a legjobb mód az önismeret. Ha nem hagyod figyelmen kívül az életedben felbukkanó jeleket, nem söpröd be a problémáidat a szőnyeg alá, hanem megoldást keresel a nehézségekre, megkapod a segítséget az előrejutásban. Fontos elgondolkodni a tetteinken és meghallani a belső hang üzeneteit.
A karma törvényét sokan, sokféleképpen értelmezik. Mi egyáltalán a karma, milyen típusai vannak, és hogyan oldható fel? A következő írásomban ezt fogom boncolgatni.


A cikk megjelent a Női Portál weboldalon is, 2014. október 14-én.


5 módszer, hogy visszaemlékezz az előző életeidre.
Az egészen kis gyerekek között akadnak, akik érdekes történeteket mesélnek szüleiknek. A furcsa sztorik valótlannak tűnhetnek, pedig a kicsi, megeshet, az előző életeikről mesélnek. Aztán ezek az emlékek a homályba és a tudattalanba vesznek. Ha felnőttként szeretnél bepillanatani, visszaemlékezni az előző életeidre, öt lehetőséget mutatunk erre.

2017. Június 12.

Az előző életek emlékei mélyen a tudattalanban rejtőznek. Nem könnyű előcsalogatni őket, de nem is lehetetlen. Ha elakadtál a mostani életedben, és azt gondolod, a probléma a régmúltban gyökerezhet, vagy egyszerűen csak kíváncsi vagy, hol és milyen körülmények között születtél és éltél, a következő módszerekkel visszaemlékezhetsz.
1. Nincsenek előző életek a hitrendszered szerint

Ha kategórikusan visszautasítod a reinkarnáció lehetőségét, akkor egyrészt szokatlan, hogy ezt a cikket olvasod, másrészt különösen fontos, hogy a korábbi életek lehetőségeit kutasd. Erősen blokkolod ugyanis a tudattalanodat, pontosan abban, hogy nem léteznek előző életek. Ezt azért teszed, hogy véletlenül se nézz szembe az emlékekkel.
2. Utazz vissza az előző életekbe


3. Készíts listátEhhez mindössze meditálnod kell. Természetesen egyszerűbb, ha szakértő segítségét kéred, de magad is megpróbálkozhatsz az utazással. Lazítsd el a tested és az elméd, gondolj arra, hogy messzi, ismeretlen országba utazol, ahol aztán hosszú barangolást, keresést követően egy barlangra és egy ajtóra bukkansz. Nyiss be az ajtón, pillants be valamelyik előző életedbe. Először vélhetően csak furcsa, de talán mégis ismerős érzések fognak el, aztán képeket is láthatsz. Az utazás végén lassan térj vissza a jelenlegi életedbe, fokozatosan ébreszd fel magad.

Végy egy lapot és egy tollat, majd írj listát azokról a dolgokról, amiket különösen kedvelsz, és azokról, amit nagyon nem szeretsz. Tárgyakat, érzeteket, emlékeket, ételeket, de embereket, állatokat is felsorolhatsz, mindent ami eszedbe jut a nélkül, hogy hosszasan gondolkodnál rajta. Amikor a két lista elkészült, kezdd el összekötni az összetartozó szavakat. Például szerepel a nem szeretem-listán, hogy nem kedveled a hideget, az esőt, a hegymászást, vagy az olyan filmeket, amelyben téli tájakat mutatnak be, akkor ezek mindenképpen utalhatnak egy olyan korábbi életre, amikor fagyos helyen éltél. A pozitív oldalon pontosan rátalálhatsz a korábbi életekre. Ha országokat is megjelöltél, biztosan éltél azokon a helyeken.
4. Álmodd meg az előző életeket

Az egyik legegyszerűbb módja, hogy visszautazz az előző életekbe. Készíts magad mellé tollat, jegyzetfüzetet. Elalvás előtt koncentrálj arra, hogy az álmaidban korábbi életre szeretnél visszaemlékezni. Könnyen lehet, másnap reggel semmire sem emlékszel, de kitartással hamarosan olyan történetekre ébredhetsz, amelyek a múltba vezetnek vissza. Írd fel a papírra az emlékeket vagy az érzeteket, töredékeket, amelyekből hamarosan kerek egész állhat össze.
5. Milyen dolgok járnak leginkább a fejedben?
Biztos jelei, hogy korábban is éltél, azok a dolgok, amelyek mostanában a leginkább foglalkoztatnak. Az olyan történések, feladatok, amelyekkel a reinkarnáció során már többször találkoztál, de nem oldottad meg, a jelen életedben is előbukkannak. Nos, melyek ezek?