vizöntö

Nehezen megközelíthető, kevés embert enged közel magához, és csak ritkán mutatja ki az érzelmeit. Ez persze nem azt jelenti, hogy érzéketlen. Csupán arra utal, hogy fél a csalódástól, és jobbnak látja, ha semmit nem mutat meg a világnak belső vágyaiból. Önbecsülése egészséges, sőt, olykor annyira az, hogy az idegenek szemében már önhittségnek vagy sznobizmusnak tűnik. Megjelenése, modora általában konzervatív, akárcsak az emberekhez való viszonya. Mindig mindenkivel három lépés távolságot tart. Még a közvetlen családtagjaival szemben is egyfajta gyanú él a lelkében, mintha örökké attól félne, hogy nem szeretik eléggé, és egyszer hűtlenül elhagyják. A pénzt önmagáért szereti, és már-más a fösvénységig takarékos. Nincs az a magas jövedelem, ami mellett megengedne magának egy kis gondtalan költekezést.
Függetlenségre vágyik, a korlátokat nem hajlandó elfogadni. Sokszor saját maga ellen hívja ki a sorsot, mert az árral szemben akar úszni. Nagyon kreatív, de nagyon kiszámíthatatlan is, teljességgel képtelen az átlag-életre. Szabadságra és térre van szüksége, fizikai és szellemi értelemben egyaránt. Gyors gondolkodása és felfogóképessége nagyon ösztönző társsá teszi. Találékony, kreatív, a gondolatai gyakran évtizedekkel előzik meg a kort, amelyben él. Született humanista, és úgy véli: egyszerűbb megreformálni a társadalmat, mint elviselni az igazságtalanságot. Jóllehet saját ritmusa szerint masíroz, azért képes kapcsolatot teremteni a legkülönbözőbb emberekkel, társadalmi rétegekkel. Jóindulatú, megértő, türelmes, emberszerető. Kedveli a különlegességeket, és rendkívüli célokat tűz maga elé, melyek megvalósítására hatalmas energiákat fordít. Igazi idealista, a magasabb eszmények kedvelője, akiben roppant erős a szabadság és a függetlenség utáni vágy. Állandóan az újdonságot keresi, mindent ki akar próbálni, meg szeretne tapasztalni. Tele van ötlettel és kreativitással. Nyugodt, de mégis izgalmas benyomást kelt. Sorsáról saját magának kell döntenie. Mások aligha tudnák megteremteni azt, amire szüksége van. Becsületes és megbízható, és nem akar megszökni a kötelezettségei elől, csak éppen másképp szeretné végrehajtani a feladatot, mint ahogyan mások elvárják. A szerelemben a szex mellett nagyon fontos, hogy a párjával szellemileg azonos hullámhosszon legyen. Szereti a változatosságot, és ha a partnere már nem elég izgalmas, vagy nem tudja tartani a lépést, akkor könnyen vált. Nem lelkizik, nem csinál jelenetet, hanem egyszerűen odébb áll. Ez persze nem jelenti, hogy a jövőben nem marad meg őszinte barátnak. A lelkétől távol áll, hogy bármi rosszat tegyen azzal, akit egyszer szeretett.Negatív aspektusok hatására a mindenáron való változtatás kényszere, anarchista megnyilvánulások jellemzik. Nem tűr semmilyen korlátozást, eszménye a szabadság és a függetlenség bármi áron. Azt nem tudja, hogy mit akar, de azt igen, hogy mit nem.
A változékony Hold természete e tüzes jegyben öntudatossá, törekvővé, becsvágyóvá válik, de hajlamossá tesz az elhamarkodott cselekvésre. Sosem tanul a saját kárán, sőt, arra se igen hajlandó, hogy korábbi tévedéseit elemezze. A Hold hatására jó vezetői képességekkel rendelkezik, az ösztönös tenni akarás jellemzi, sikerorientált. A múlt nem érdekli, csak a jövő. Az eszköz sem annyira, mint a cél. Becsületes utat választ, nem csapja be az embereket, hazudni nem is igazán tud, mert a homlokára van írva, hogy mikor nem mond igazat. Minden érzelmi konfliktusra élesen reagál. Rossz sugárzások esetén ingadozóvá, kapkodóvá válik, hajlamos az elhamarkodottságra, meggondolatlanságra, könnyen szétforgácsolja az erejét, nehezen fogadja el mások gondolatait, ötleteit, hárít minden olyan szerepet, ami alárendeltséget kíván.
A bolygó ebben a jegyben sem erős, ezért a gondolkodása csapongó, intuitív, általában kitér a döntések, véleményalkotások elől. Csendes, szerény, befolyásolható, és bizony túl sokat aggodalmaskodik. Nehezen tud egy dologra huzamosabb ideig koncentrálni, ha lehet, mindig a könnyebbik utat, az egyszerűbb megoldást választja, vagy valami módon kibújik a felelősségvállalás alól. Gondolkodását nem a ráció, hanem jó intuíció jellemzi. A gyakorlati érzéke szinte nulla. Kapcsolataiban szerény, visszahúzódó és elfogadó. Kedvezőtlen körülmények között felületes és változékony, hanyag és szétszórt lesz.
E vizes jegyben a Vénusz hatása az ösztönös megérzésekben, mély érzelmekben és segítőkészségben nyilvánul meg. Ön is tele van részvéttel és hajlamos az önfeláldozásra, amivel a környezete olykor vissza is él. Diszharmonikus állásnál titkos viszonyokra való hajlama miatt sok csalódás éri, érzelmeit kihasználják. Ritkán tanul saját kárán, hajlamos újra és újra elkövetni ugyanazt a hibát. Önbizalma elég ingatag, talán ezért is igyekszik pártfogolni a gyengébbeket, hogy érezhesse: valakivel szemben mégiscsak erős. A túlzott jótékonyság anyagi gondokhoz vezethet.
A Mars jól érzi magát ebben a tüzes jegyben, s ennek köszönhető, hogy ön tele van tettvággyal, önérzetes és tevékeny, nagy adag igazságérzettel és jó ítélőképességgel megáldva. Kiváló megfigyelő, kedveli a sportokat és a játékokat. Álmodozó, szívesen építget légvárakat. De a Mars hatása az is, hogy általában türelmetlen, nehezen tud várni, így sokszor nem gondolja át a terveit, és a gyors siker érdekében félmegoldásokba is belemegy. Diszharmonikus állásnál elhamarkodott és bizalmatlan. Nem tudja elviselni a vereséget, hajlamos a csalásra.
Eredeti egyéniség, valamivel mindig kilóg a nagy átlagból. Optimista, hisz abban, hogy a jövőben minden jóra fordulhat. Bízik a törvény erejében, ennek érdekében komoly áldozatokra képes. Idealista, amíg nagy csalódás nem éri. Hitének alapja a szabadság, egyenlőség, testvériség. Világmegváltó tervei vannak, és lelkesen tudja eszméit képviselni. Független, nagyvonalú, optimista életfelfogású, haladó gondolkodású és emberszerető. Fejlett az igazságérzete, és mindent elkövet, hogy a jogtalanságot kiderítse, megszüntesse. Kedveli a művészeteket és a tudományt, mindig új utakat keres, igazi úttörő alkat. Sok időt, energiát és ha anyagi helyzete engedi, akkor pénzt is áldoz mások boldogulására, jótékonyságra.
Megbízható, jótékonykodó, emberszerető, ezért közmegbecsülésnek örvend, széles körben elismerést vív ki magának. Filozofikus életszemléletű. Céljai elérésében optimista, könnyen meg tud győzni másokat, így segítőkben sincs soha hiány. Fontosnak tartja az erkölcsi normák, a jogi paragrafusok betartását. Ragaszkodik az igazsághoz. Tanulási vágya csillapíthatatlan. Élete végéig gyűjti az ismereteket.
Nagy képzelőerő, találékonyság, intenzív szellemi törekvések jellemzik. Vallásfilozófiai, metafizikai, ezoterikus, misztikus problémák iránt érdeklődik. Imádja a kihívásokat, szereti az új és szokatlan megoldásokat. Igazi vallásújító és úttörő személyiség, hajlamos minden új befogadására. Tartósan negatív hatásokra fékezhetetlenné válik, felforgató, a hagyományokat nem tisztelő megnyilvánulásaival hívja fel magára a figyelmet.
Józan gondolkodású, széles látókörű, általában lelki-szellemi törekvések jellemzik. Összefogottsága érzelmi és lelki dolgokban nyilvánul meg. Az élet egyét területein, főleg a hétköznapokban határozatlan, és ez nagyon zavarja. Gyakran lesz úrrá hangulatán a búskomorság.
Erős belső késztetést érez a halál és az árnyékvilág megismerésére, gondolatai a titkok és a megismerhetetlen körül forognak. Fél a dolgok elvesztésétől. Ez az állás nagy intenzitást, céltudatosságot és elszántságot ad. Gyakran olyan mély pesszimizmus lesz úrrá gondolatain, hogy az egész világot az ellenségének érzi. Mindenkit elmar maga mellől, és könnyen egyedül marad.

asztronet.hu