Démonok közt


10 rémisztő démoni találkozás

the-last-exorcism.jpg

1. Clara Germana Cele
Az eset 1906-ban történt. Clara egy natali, Dél-Afrikában található településen lakott, és egy keresztény iskolában végezte a tanulmányait. A környezete számára ismeretlen volt az ok, amiért Clara úgy döntött, imádkozni kezd a Sátánhoz. Csupán 16 éves volt, így valószínűleg fel sem fogta, hogy mit művel. Napokig semmi sem történt, ám a családja egyre furcsábbnak találta a lány viselkedését. Megmagyarázhatatlan okokból irtózni kezdett a vallási tárgyaktól, így elképzelhetetlen volt, hogy akár egy másodpercig is egy feszület közelében maradjon. A szent tárgyak érintése fájdalmat okozott neki, és egyszeriben több olyan nyelven is képes volt beszélni, amelyet addig még csak nem is hallott. A környezetét viszont akkor ijesztette meg a legjobban, mikor rendre kitalálta azoknak a gondolatait, titkos történetekkel állt elő a jelenlévők múltjából. Clara tipikusan egy megszállt ember „tüneteit” mutatta. Az apácák, akik a Cele családnál jártak, rémülten számoltak be arról, hogy Clara a levegőben lebeg, és képes állatias hangokat kiadni magából. Két pap érkezett a családhoz, akik azonnal megkezdték az ördögűzést. Clara fojtogatta az egyik papot, majd több szemtanú szeme láttára kezdett lebegni, mikor a szentírásból olvastak fel neki. A démonűzés két teljes napig tartott, ám végül sikeresen kiűzték a lány testéből a sötét szellemet. A történet bizonyára ismerős, de legalábbis pár részlete. Ez az eset szolgált inspirációként az Ördögűző c. alkotásnál.

2. Anneliese Michel
Az ő története a legmegosztóbb az összes eset közül. Számos film dolgozta fel a borzalmakat, amelyeken Annaliese-nek és a családjának végig kellett mennie. A 2005-ös alkotás, az Ördögűzés Emily Rose üdvéért a tárgyalást is bemutatja, ahol a démonűző papot állították ítélőszék elé. Az alkotást azért tartják a legjobb feldolgozásnak, mivel egyaránt felsorakoztatja a két szembenálló fél érveit, és teret enged a nézőjének, hogy maga döntse el, elhiszi-e, amit a képernyőn lát. Anneliese valószínűleg mentális betegségekben szenvedett, aminek tényét a kórlapja is igazolja. Kórtörténetében epilepsziáról és más elmezavarokról is olvashatunk. 1973-ban azonban szörnyűségek vették kezdetüket a Michel házban. Anneliese elutasította a kórházi kezeléseket, vad tiltakozásba kezdett, mikor szent tárgyak közelébe került, még a saját vizeletét is megitta. A hangok, melyeket állandó jelleggel hallott, az őrületbe kergették őt. A család úgy gondolta, a gyógyszerek, melyeket az orvosok írtak fel neki, nem segítenek, így arra kényszerültek, hogy papot hívjanak. A Michel család mélyen vallásos volt, ezért biztosra vették, hogy példás gyermeküket maga a Sátán szállta meg. Senki sem akarta vállalni a démonűzést, így a szülők egyre kétségbeesettebben keresték a segítő kezeket. Két pap végül titokban elvállalta az ördögűzést, amelyet hamarosan el is kezdtek. A rítusok borzalmas kínokat okoztak a lánynak, mivel a szülei többé már nem adagolták a gyógyszereket neki. Anneliese közel 70 ördögűzésen esett túl, amely 10 hónapig is eltartott. A halála előtt gyakran emlegette, hogy mártírként hagyja el a földi világot. Az utolsó rítusok elvégzésekor már gyakorlatilag rá sem lehetett ismerni az egykor mosolygós lányra. A testét sebek borították, amelyet magának okozott, szörnyű mentális állapota pedig végül végzett vele. Az ördögűzésekről hangfelvételek is készültek, amelyeket a lányról készült fotókkal együtt felhasználtak a papok bírósági tárgyalásán. A vád gondatlanságból elkövetett emberölés volt, mivel Anneliese a kóros soványsága miatt éhen halt.

3. Roland Doe
A történet, mint valódi esemény robbant be a köztudatba, ám valójában egy regény szolgált alapul a félelmetes történethez. A „mese” egy tizennégy éves fiúról szól, akit Roland Doe-nak hívtak. A történet szerint ez egy álnév, amelyet a katolikus egyház aggatott rá, hogy a valódi fiú kiléte ismeretlen maradjon. Az 1940-es években Roland a nagynénje biztatására tanulmányozni kezdett egy Ouija táblát, amelyet a szeretett néni halála után használni is kezdett, hogy felvegye vele a kapcsolatot. A papok szerint ez nagy hiba volt, mivel a táblával egy kaput nyitott a démoni világ felé, így egyenesen a fiúhoz özönlöttek az ártó szellemek. Roland egy idő után furcsa hangokat kezdett hallani. Legtöbbször csöpögő víz hangját hallotta, amelynek sosem találta a forrását. A vallási tárgyak sorra repültek le a falakról, megmagyarázhatatlan léptektől visszhangzott a ház. A falakat mintha valami folytonosan karistolta volna, végül pedig a fiú testén kezdtek karmolások kirajzolódni. A vérző sebek mélyek voltak, mintha éles karmok vájtak volna Roland húsába. A fiú torokhangon beszélt, ismeretlen nyelveken kezdett kiabálni, a teste különböző pózokba csavarodott a fájdalomtól. Végül már feküdni sem volt képes, lebegni kezdett a szobában. A fiú családja egy katolikus papot hívott, aki megállapította, hogy gonosz erők uralják a gyermek testét. Azonnali ördögűzést javasolt, amit azonnal meg is kezdett. Több mint harminc alkalommal végezte el a rítust, miközben a fiú többször is kárt tett a papban. A démonűzés végül sikeres volt, az utolsó alkalommal a démon elhagyta a fiú testét. A legtöbb rítust egy kórházban végezték, így az ott dolgozók sokszor hallották a Doe fiú bestiális üvöltését. Arról is beszámoltak később az ápolók, hogy gyakran éreztek erős kénszagot, mikor a rítusok megkezdődtek.

4. "Julia"
2008-ban Dr. Richard E. Gallagher, pszichiátriai szakorvos és egyetemi docens, egy különös pszichiátriai esetet tárt a világ szeme elé. Az esetet New Yorkban dokumentálták, az aktának pedig a beteg becenevét, a Juliát adták.A beszámolók szerint a nőt valóban démonok uralták. Ez az egyik legmeghökkentőbb eset, mivel egy pszichiáter írta ezt róla, akik minden alkalommal igyekeznek valamely mentális problémát megállapítani az állítólagos megszállt személyről. Dr. Gallagher a bejegyzéseiben arról ír, hogy a saját szemével látott tárgyakat repkedni a szobában, Julia az ágyon feküdt, majd levitálni kezdett, a démon szállta betegekhez hasonlóan ő is különböző nyelveken kezdett beszélni. Sorra kitalálta a körülötte lévő emberek gondolatait, titkait, amikről fogalma sem lehetett. Gallagher így nyilatkozott az egyik látogatásáról, amelyet a betegnél tett:
„Időnként, mikor Juliánál tartózkodtunk, úgy tűnt, észre sem vette, hogy a közelében vagyunk. Az értelmi problémás egyének gyakran elhatárolódnak a külvilágtól, de Julia transzban volt. A száját különböző fenyegetések hagyják el, ismeretlen nyelveken szól hozzánk. Legtöbbször a következő mondatok hagyják el a száját: Hagyd békén, te idióta! Ő a miénk! Hagyd, te félkegyelmű pap! Mikor ezeket hallottuk, Julia hangja megváltozott, mély, férfias tónussal bírt. A torokhangot csak akkor halllatta, mikor transzban volt, ez az ördögűzésekkor fordult elő a legtöbbször, valamint akkor, mikor szent tárgyak közelébe került.”

5. Arne Cheyenne Johnson
Az úgynevezett „démon gyilkosság” az ő nevéhez fűződik. Ő volt az első, aki egy bírósági tárgyalás során azzal bizonygatta az ártatlanságát, hogy nem volt ura a testének, mikor gyilkosságot követett el. Állítása szerint egy démon uralta a testét. 1981-ben Arne Cheyenne Johnson megölte Alan Bonot Connecticutban. Johnson ügyvégje azzal érvelt, védence viselkedése túl kiszámíthatatlan volt ahhoz, hogy beszámíthatónak lehessen nevezni. Érdekesség, hogy Johnsonék Arne gyermekkorában felvették a kapcsolatot Ed és Lorraine Warrennel, mert túl gonosznak találták a gyermek viselkedését. Arne számtalanszor beszámolt ismeretlen entitásokról, amelyek bántják őt, és gonosz tettekre akarják rávenni. Pszichológiai vizsgálatokat is végeztek a fiún, ám a család biztosra vette, hogy nem mentális problémáról, hanem megszállottságról van szó. A bíróságon másként gondolkodtak a démoni befolyásról, így nem fogadták el a gyilkosság ürügyeként. Johnsont 20 év börtönbüntetésre ítélték, ami nem a legkeményebb idő, amit a tettéért kaphatott volna.

6. David Berkowitz
1976, New York. Amerikát egy sorozatgyilkos tartja rettegésben. A „44-es kaliberes gyilkos” néven elhíresült gyilkos nagy fejtörést okozott a rendőrök számára. A hajsza egy évig folyt utána, egyszerűen képtelenek voltak elfogni a brutális bűnözőt. Berkowitz gyakran hagyott gúnyos üzeneteket a rendőröknek. Hat ember és két súlyos sérült írható a férfi számlájára az ámokfutása alatt. Mikor végre sikerült letartóztatni a gyilkost, annak vallomása megdöbbentette a rendőrséget. Berkowitz azt állította, egy démon parancsára követte el a gyilkosságokat. Még fiatalabb korában szállta meg az állítólagos démon, aki első gyilkosságának áldozatául a szomszéd kutyát választotta ki. Berkowitzról kiderült, egy sátánista szekta tagja volt, ahol rituális gyilkosságokat hajtottak végre. A nyomozók kiderítették, Berkowitz „démona” nem csupán hat ember életét vette el az ámokfutása alatt.

7. Michael Taylor
Michael Taylor feleségével, Christine-nel együtt egy brit kisvárosban éltek. A pár nagyon vallásos volt, így csatlakoztak egy kicsiny, keresztény csoporthoz. Együtt imádkoztak, ismerkedtek a Szentírás szövegeivel. A csoportot Marie Robinson vezette. 1974-ben egy találkozó alkalmával Christine megvádolta férjét, hogy annak viszonya volt a csoport vezetőjével, mire Michael obszcén szavakat vágott felesége fejéhez, majd úgy tűnt, színészkedni kezd. Viselkedése kiszámíthatatlan, félelmetes lett, a szemtanúk szerint a gonosz szállta meg a testét. Az őrült viselkedés hónapokig tartott, így Christine kénytelen volt papokkal is felvenni a kapcsolatot. Az ördögűzés több mint 24 órán keresztül tartott, a jelenlévő papok pedig azt állították, több mint negyven démon hagyta el a férfi testét. A veszély azonban nem múlt el, ugyanis a férfiben úgy tűnt, továbbra is ott lappang a gonosz, amely akár gyilkosságra is kényszerítheti a békés férjet. Taylor a démonűzés után hazatért, majd brutálisan meggyilkolta a feleségét és a kutyáját, majd sétálni kezdett az utcán. A szemtanúk szerint csupa vér borította a ruháját, így hatalmas riadalmat okozott az utca lakóinak. A bírósági tárgyaláson őrületre hivatkozva felmentették a vádak alól.

8. George Lukins
George Lukins, angol szabó, 1778-ban azt állította, hogy démonok szállták meg a testét. A férfi gyakran énekelt ismeretlen nyelveken, végül pedig a szomszédok számoltak be egyre furcsább, majd ijesztőbb viselkedéséről. Lukins az egyház segítségét kérte, mivel a szörnyű események túlságosan megrémítették. A férfi kórházba került, ahol az orvosok több, mint 20 hónapon át igyekeztek segíteni rajta. A gondozók mind azt állították, Lukins démoni befolyás alatt áll, így nem találtak megoldást a problémára. Egy alkalommal Lukins rendkívül erőszakossá vált, majd azt állította, ő az ördög, ésugatni kezdett, mint egy kutya. Himnuszokat énekelve járkált fel-alá. Az eset után még megdöbbentőbb kijelentést tett: azt állította, a testét már hét démon szállta meg, és mindenképp az egyház segítségét kell kérnie. Végül hét pap sietett a segítségére, akik megkezdték az ördögűzést. A rítus után a papok azt állították, valóban több démon uralta a férfi testét, és miután az utolsó is elhagyta azt, felkiáltott: Áldott Jézus! Lukins ezután imádkozni kezdett, dicsérte Istent, és borzasztó hálás volt a papoknak, amiért segítettek rajta.

9. Anna Ecklund
A 14 éves Anna Ecklund egyértelmű jeleit adta a démoni megszállottságnak. Családja, vele együtt, hívő katolikus volt, de az apja és a nagynénje állítólag boszorkányságot gyakoroltak. A mendemondák szerint megátkozták a lányt, és rendszeresen növényekkel mérgezték annak ételét. Hamarosan jelentkeztek nála az első megszállottságra utaló tünetek. Nem bírta elviselni a szent tárgyak közelségét, szexuálisan züllötté vált, megtagadta Istent, kerülte a templomot. 1912-ben sikeres ördögűzést hajtottak végre a lányon, ám az állítólagos gyógyulása után az apja és a nagynénje a Sátánhoz imádkozott, hogy Anna még jobban szenvedjen. Egy évvel később újra papi segítségre szorult. A papok megállapították, a lányt valószínűleg ugyanazok a démonok uralták, amelyek Anneliese testét szállták meg. 1928-ban egy kolostorban újabb démonűzést hajtottak végre, ám a lány állapota rohamosan romlani kezdett. Az apácák, akik etetni próbálták számtalanszor számoltak be arról, a lány ismeretlen nyelveken beszélt, és meg is értette ezeket az idegen szavakat. Állítólag dacolt a gravitációval, lebegett, és képes volt a falakon mászni. A lány gyakran hányt, és köpte le a papokat, akik segíteni próbáltak neki. A szemei kidülledtek, a teste feldagadt, abnormális kinézetet vett fel.  Huszonhárom napig tartottak a rituálék, végül a papok kijelentették, hogy Annát többé egy démon sem uralja.

10. A pápa ördögűzése
Az esetre 2013-ban került sor. Ferenc pápa kijelentette, a Sátán létezik, a gonosz elleni harc pedig szent feladata az egyház szolgáinak. A májusban megválasztott pápa állítólag több ördögűzésben is részt vett már, és elvállalta azt is, hogy kamerák előtt mutassa meg a képességét. Erejéről azáltal is bizonyságot tett, hogy fogyatékos emberek között szórt áldást. Egy tolószékes fiú képes volt lábra állni, miután a pápa megragadta a fejét, és élő adásban kiűzte belőle a testében uralkodó démont.

A túlvilágtól való félelmünk a történetek alapján nem alaptalan. A szkeptikusok úgy vélik, csupán remek rémtörténeteket lehet kreálni a démonokról, sokan viszont hisznek a létezésükben, és az ártó szándékuk felől sincs semmi kétségük. Bármi legyen is az igazság, egy biztos: az ember már az ősidőkben is tudta, sosem szabad packázni az ismeretlennel, mert az sosem vezet semmi jóra.

 http://www.bereckless.eoldal.hu/cikkek/10-remiszto-demoni-talalkozas.html

 

Eltöltenél egy estét Annabellel, a démoni babával? – A

 Warren házaspár horrormúzeuma

Lenne merszed eltölteni egy parás estét az igazi démoni babával, Annabellel? A híres démonűző páros, a Warren házaspár által nyitott horrormúzeumban ez is lehetséges, de mindezt a saját felelősségedre! A múzeum dugig van természetfeletti és extra gonosz tárgyakkal és lépett már ki úgy ember az utcára, hogy nem érte meg a holnapot!
Warranék 1952-ben nyitották meg, miután rengeteg megszállt és természetfeletti tárgyat gyűjtöttek össze. Kinek a bélyeg, kinek az átkozott holmik.  Az igazi múzeum Warrenék háza alatt található Monroe-ban, Connecticut államban. Rengeteg félelmetes és totál átokverte tárgyat gyűjtöttek össze abból a sok esetből, amit megoldottak. Néhány tárgyat ajándékba kapott a házaspár, mivel igazán nagy hírük volt a paranormális közösségben.

A múzeum bejáratánál rengeteg koponyával és gyertyával találkozhatsz, emellett egy tükörrel is, amivel régebben lelkeket idéztek meg.
320958-970x600-1
Ha minden igaz, ez a legrégebbi okkultmúzeum a világon, és itt legalább ténylegesen veszélyes tárgyak találhatóak. Például a leghíresebb és talán leggonoszabb darab, az igazi Annabelle-baba, amely a két horrorfilmben is feltűnt. Ugyan az igazinak kevéssé van vörös szőnyeges megjelenése. De mégis csordultig van démoni erővel, ezért rendesen el is van zárva, felette egy feszület terpeszkedik. Warrenék szerint a baba áll egy látogató halála mögött, aki provokálta a babát, és ahogy kilépett a múzeumból elütötte egy motoros. És kitudja még hány áldozatról nem tudunk…
Ráadásul a nemrég óta mozikba került Démonok Között 2 miatt a lehetőség nyílik Mrs. Warennel és társával Tony Sperával részt venni egy banketten és miután jól megvacsoráztatok, átmentek bátorság próbára Annabellehez. Mindennek keretébe eddig soha nem látott titkos természetfeletti tárgyak is kiállításra kerülnek.
1
De itt tartózkodik az Árnybaba is, aki állítólag álmában látogatja meg az embereket és képes megállítani azok szívét. Ha nem is rögtön ezzel kezdi, képes szörnyű fájdalmat és szenvedést okozni, mert egyetlen célja, hogy bosszút álljon az ártatlan embereken. A baba sokkal félelmetesebb külsővel rendelkezik, mint Annabelle, és mindenkit megkísért, aki megérinti.
árnyék
Ed számos festményét is meg lehet tekinteni, amelyek egy démoni megszállásokat és egyéb sötét dolgokat ábrázolnak, emellett egy sátánista bálvány helyezkedik el, amelyet a connecticuti erdőkben találtak. És igen, rengeteg sátánista tárgyat is láthatunk a múzeumban.

Emellett a 401-es szellemjárat maradványaiból is akad egy kevés. A repülőgép 1972-ben zuhant le Floridában és majdnem százan haltak meg. A legtöbben úgy vélik, hogy egy fantom okozta a balesetet.

A múzeumban vannak még egyiptomi átkozott tárgyak és múmiák is. Sőt, akadnak ugyancsak átokverte afrikai kellékek és egy vámpír koporsót is meg lehet nézni.
3-the-conjuring 2B80797500000578-0-image-a-29_1440028101126
Warrenék háza csak speciális alkalmakkor nyitott a látogatók előtt. De mindenki csak saját felelősségére léphet be, mivel annyi ördögi energia található itt.
2B80790B00000578-0-image-a-35_1440028161849
Női Portál
http://paranormal.hu/147198/

Uralkodj a szellemeken, varázsolj elő, amit csak akarsz! – A világ 5 legmágikusabb könyve, grimoire-ja

A grimoire a mágikus varázsigék, szertartások és ráolvasások középkori gyűjteménye. A könyvek mély értelmű, titkos nyelven íródtak, és útmutatást adtak, hogyan lehet megidézni a szellemeket, démonokat és hajmeresztő mágiákat és szertartásokat tartalmaz arra, hogyan varázsoljunk el valakit, hogyan jussunk pénzhez vagy lássunk bele a jövőbe. Ám egyszerre, ezek a legveszélyesebb könyvek is!
Az elnevezés a francia grammaire (nyelvtan) szóból ered, és ha minden igaz maguk a könyvek klasszikus héber vagy egyiptomi eredetűek. Állítólag a varázsigék csak akkor voltak hatásosak, ha a könyv ajándékként került használója birtokába, mivel a gazdát cserélő pénz kioltotta hatékonyságukat. A grimoire-ok nagyméretű, emberi vagy állati bőrbe kötött könyvek voltak, melyekben a tartalomjegyzéket kézzel írták pergamenlapokra. Olyan részletes, pontos, mágikus pecsétekkel ellátott rituálékat találunk bennük, amelyekkel szellemeket, démonokat idézhetünk meg. Némelyikben elképesztő varázslatok vannak, amivel elvarázsolhatjuk a kiszemeltünket, fokozhatjuk a termékenységünket (vagy állatainkét), pénzhez juthatunk, kincseket találhatunk, beleláthatunk a jövőbe, de még arra is ad valamelyik utasítást, hogyan add el a lelkedet az ördögnek.
Bár manapság alig lehet őket használni, mert nincsenek meg az adott körülmények, vagy nehezen beszerezhető tárgyakat tartalmaz. Elvégre ma már nem lophatsz ki csak úgy egy koporsószöget vagy egy tolvaj levágott kezét. De méhlepényhez és egyéb állati belsőségekhez sem olyan könnyű hozzájutni.  Az se könnyen kivitelezhető, hogy mondjuk az ember a  ceremónia előtt elvonuljon hét napra a világtól, hogy ne szexeljen, ugyanis a testi érintkezés bizonyos esetekben ront a varázslat hatásosságán. Tehát ezek egy teljesen másik korban, szellemiségben íródtak, vagyis nem könnyű lefordítani, értelmezni őket. Ám a pecséteket, némely varázslatot és igézetet még lehet használni belőlük.
Mondani sem kell, aki nem rendelkezik elegendő tapasztalattal, az inkább ne is kísérletezgessen ilyen könyvekkel, mert csak a bajt hozza a fejére a jólét helyett.
Abramelin szent mágiája
Abramelin Szent Mágiája emelkedett stílusban íródott és nem követeli meg, a rituálé szélsőséges aprólékosságát, és még a szokásos tervezéseket sem. Vannak igaz bizonyos előírások, melyeket be kell tartani, de mindez valójában nem tesz ki többet annál, mint parancsok az illendőség betartására a magasztos operáció elvégzésében. Ha ezek el vannak végezve, úgy valóban nincs más tennivaló, mint növekvő buzgalommal és koncentrációval törekedni – hat hónapig –, a Szent Védőangyal tudásának és tanításának megszerzésére….
A megfelelő talizmánok elkészítése után, ezek felveszik a különböző szellemek erejét. Ezek alkalmazásával gyakorlatilag bármit elérhet az ember, amit csak akar.
Abramelin-the-Mage
Claviculae Salamonis – Salamon kulcsai
A Claviculae Salomonis Salamon Kulcsai című tanulmány, valamennyi mágikus könyv leghíresebbike avagy hírhedtebbike hatással volt az európai mágikus eljárások alapjaira. Ugye a könyv eredeti szerzője nem más, mint Salamon, a bibliai király, aki a démonok felett uralkodott. A grimoire alapja arab mágia és héber kabbalisztika. A könyvben mágikus pecsétek, héber és magyar nyelvű imák találhatóak arra vonatkozólag, hogy kapcsolatba léphessünk Istennel, megidézzük a szellemeket, akik gazdagságot, egészséget, szerelmet, tudást, hatalmat és még számos egyéb dolgot adhatnak nekünk. Nagyjából ugyanez található meg a Salamon Testamentumában a Mózes VI.-VII. könyvébe.
Továbbá a műben tippeket találhatunk a Claviculae Salamonisban, hogyan meneküljünk meg a haláltól, hogyan lehet hozzájutni a bölcsek kövéhez, hogyan lássunk a jövőbe és készítsünk mágikus ékszereket.
Bár a mai boltban kapható könyv kicsit sem hasonlít az eredeti könyvekre, ezek már mind-mind átdolgozott kiadások. Igaz, ez az összes ilyen könyvre érvényes, hiszen az eredeti példányok múzeumokban és műgyűjtők kezében van.
Claviculae-Salamonis
Lemegeton – Salamon kis kulcsairól
Salamon Kis Kulcsai a Claviculae Salamonis után az egyik legnépszerűbb grimoire. Salamon Kis Kulcsainak keletkezési ideje ismeretlen. A legrégibb fennmaradt példánya a XVII. századból való. A mesés történet szerint Salamon király démonainak megidézéséhez ad segítséget, felsorakoztatva a 72 démont, azok mágikus pecsétjét, és magának a démonnak a megjelenését, hatóságit körét is. Ezen démonok közül a legtöbben különböző művészetekkel rendelkeznek, és ez a felsorolás a mágikus erők alkalmazási lehetőségeinek érdekes képét közvetíti felénk. Salamon király amikor megöregedett a démonokat belekényszerítette egy rézhordóba, amelyet egy tó fenekére süllyesztett. Ezt a hordót megtalálták a babilóniak és azt kinyitva szabadon engedték a démonokat, akik szétszéledtek a világban. Azóta lehet őket előhívni a könyvben leírt mágikus rítusok és evokációk segítségével.
A Lemegeton-ban elsősorban arról van szó, hogy tudáshoz jussunk. A démonok a mágikus tudományok, a művészetek, a filozófia, a matematika, a logika, a nyelvek, az asztronómia és az asztrológia, valamint a drágakövek és a növények okkult erői felett rendelkezik. Számos démon egyébként szigorúan őrzött titkokat árul el az őket megidézők előtt, bepillantást engednek a múlt, a jelen és a jövő titkaiba. Szerelmes párokat hoznak össze vagy választanak el, illetve háborúkat robbantanak ki vagy békét hoznak. Mások csodás gazdagságot adnak. Szóval igazából akármit kérhetsz a megfelelő démontól.
0
A Grand Grimoire
A legveszélyesebb, leghatásosabb és a legkevésbé ismert grimoire, amit még „Vörös Sárkány” címmel illetnek.  Hatalmasabb, mint az eddig felsoroltak. Színtiszta fekete mágia, az eredeti könyv több, mint 1000 oldalad volt (tehát minden más mai kiadás hamisítvány vagy részlet csupán) és nagyjából 1421 vagy 1521 körül íródott. A szerzője Antonio Venitiana del Rabina, aki összegyűjtötte az eredeti Salamoni írásokat és mágiákat. A könyv egész pontosan arra éleződik ki, hogyan lehet Lucifert, avagy Lucifuge Rofocale, tehát az ördögöt megidézni, és szerződést kötni vele, hogyan érheti el az ember, hogy mindent megadjon. De nem csak vele, hanem a többi más démon pecsétjét, leírását is tartalmazza a könyv, és hogy velük miként lehet megalkudni. Természetesen a szellemidézésre is konkrétan kitér. További titkos tudást és varázslatokat tartalmaz.
Grand-Grimoire
A Picatrix
A talizmán és a rituális mágia legátfogóbb középkori kézikönyve kétségkívül a Picatrix volt. A Picatrixot Kasztíliai Bölcs Alfonz udvarában fordították a 13. század közepe táján, előbb arabból kasztíliaira, majd később, második fázisban latinra. Több ez a könyv, mint mágikus receptek és arab talizmánok puszta felsorolása: olvasunk benne mágia- és tudományelméletet, mágia-klasszifikációt, az amulettek működési elvének tárgyalását, bolygószellemekhez intézett imákat, démonok kényszerítésének módszereit és sok további praktikus módszert.
A Picatrix négy könyvből áll, amelyből az első kettő viszonylag kevéssé tartalmaz démoni, vagy démonikusnak érthető fejezeteket. Itt olvashatjuk a necromancia jelentéséről szóló fejezetet. Az első könyvben találjuk a különféle mágikus célokra szolgáló talizmánképek leírását, ezek segítségével tudunk hosszan tartó szerelmet ébreszteni, városokat lerombolni, kígyókat és skorpiókat elűzni a házunkból, és barátokat elválasztani egymástól.
A második könyv hosszasan körülírja, milyen képek rajzolhatók a hét bolygóról a különféle fennmaradt hagyományok és tekintélyek szerint. A bolygók képeinek leírását az úgynevezett dekanikus szellemek jellemzése követi, akik mágikus hatalommal bírnak és megidézhetőek. Pontos leírások vannak arról, hogyan kell a bolygószellemeket imával és könyörgésekkel megközelíteni, hogyan kell a szellemeket megidézni, miféle anyagokat kell közben füstölnünk. Ahogy kiderül, hogy ezek a szellemek állatáldozatokat és az emberek imádatát is megkövetelik.
pica

Női Portál, paranormal.hu
.