Boszorkányokrol


Mágia-alapismeretek kezdő boszorkányoknak

A boszorkányok egész életükön át gyűjtögetik a tudást, a varázslatokat, a verázsigéket és a varázsfőzetek receptjeit. Ezt az információt hagyományosan az Árnyékok könyve, modern korunkban az Árnyékok lemeze tartalmazza.

Wiccaiskola 01
Selene Silverwind most megjelent Boszorkány kézikönyve hasonló ismereteket kínál, azzal a különbséggel, hogy kezdő boszorkányoknak készült. A wicca – a boszorkányság vallása – annak idején szigorú rendszerű képzést írt elő, de ma már a legtöbb boszorkány autodidakta módon tanulja a mesterségét.
Nincs szükség beavatásra, sem arra, hogy egy mester tanítson. Kialakíthatjuk saját hitünkön, tudásunkon, tapasztalatainkon alapuló saját rendszerünket.
Legfontosabb eszközünk az intuíciónk. Támaszkodjunk rá, és meglátjuk, hogy végigvezet a mágia ösvényén.
A boszorkánysághoz nem kellenek különleges képességek, tehetség, természetfölötti erők. Általában a leghétköznapibb dolgokon alapszik: energiánkon, akaratunkon, valamint a bolygó és a mennybolt összes többi létezőjének energiáin.
Ha hiszünk benne, hogy képesek vagyunk használni a mágiát, sikeres boszorkány válhat belőlünk.
Fekete és fehér mágia
A mágia tudomány és művészet is egyben. Tudomány, mert alkalmazásához kutatásra és a boszorkányság módszereinek ismeretére van szükség; művészet, mert követnünk kell az intuíciónkat, és kreatívnak kell lennünk. A mágia gyakorlata során a természet erőit akaratunkhoz idomítjuk, és ezáltal érjük el a kívánt eredményt.
Megkülönböztetünk fekete és fehér mágiát. A fekete mágia ártani akar másoknak, vagy manipulálni szándékozik mások szabad akaratát. A fehér mágia ezzel szemben pozitív eredményre törekszik.
Itt is vannak azonban homályos területek. Ha például egy konkrét személy szerelméért folyamodunk szerelmi varázsláshoz, manipuláljuk az illető akaratát, tehát ez fekete mágia. Egyesek azt értik fekete mágia alatt, ha a mágus gonosz erőket hív segítségül. A wicca boszorkányok ennél konzervatívabb álláspontot képviselnek.



Wiccaiskola 02
Boszorkány vagy wiccahívő?
A két fogalmat gyakran használják szinonimákként, noha mást jelentenek.
A boszorkány mágiával, illetve boszorkánysággal alakítja úgy az univerzum energiáit, hogy elérje a célját. A boszorkányság nem kötődik valláshoz.
A wiccahívő a wicca vallás követője. Ez egy újpogány vallás, amely a kereszténység előtti idők és a szertartásos mágia hagyományaira támaszkodik. A wiccahívők boszorkányoknak nevezik magukat, de nem követelmény, hogy azok legyenek. Sokan gyakorolják közülük a mágiát, de némelyek csak az évszakok váltakozásait, a Holdat és az isteneket tisztelik, nem gyakorolják azonban a varázslást személyes céljaik elérésére.
A pogányok vagy újpogányok az ősi pogány vallási hagyományokra építő hitrendszer követői. A wicca is ide tartozó vallás, csakúgy, mint a druida és az asatru (skandináv) vallás.



Wiccaiskola 03
Boszorkányetika
Hogy teljes bizonyosságal fehér mágiát űzzünk, követnünk kell az erkölcsi szabályokat. A wicca hitvallás (Wiccan Rede) egy 26 soros vers formájában jelent meg az Earth Religion News egyik, 1974-es számában. A lényeget az utolsó sor foglalja össze: “Amíg senkinek nem ártasz, tégy, ahogy akarsz.”
Vagyis bármit megtehetünk, amivel nem okozunk kárt senkinek. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni, hogy a “senkibe” mi magunk is beletartozunk. Tartózkodjunk tehát az olyan varázslatoktól, amelyekkel önmagunknak ártunk. Károkozás az is, ha valakinek a szabad akaratát manipuláljuk. Ezért megeshet, hogy ártunk a barátunknak, ha meg akarjuk őt óvni a szerelmi csalódástól, mert éppenséggel megakadályozzuk, hogy véget érjen egy egészségtelen kapcsolat.
A mágia során mindig mérlegeljük varázslataink indíttatását és lehetséges következményeit. Ne végezzünk varázslást máson az illető beleegyezése nélkül, soha ne ártsunk magunknak vagy másoknak, ne varázsoljon elhamarkodottan és akkor sem, ha dühösek vagyunk.
A hármas szabály, a wicca boszorkányok egyik legfőbb tétele kimondja, hogy amit teszünk, azt háromszorosan kapjuk vissza. Aki tehát alapvetően jó ember, azzal főként jó dolgok történnek.
Sajnos a hármas szabály negatív irányban is érvényes, ha tehát manipulative varázslást űzünk, például azt igyekszünk elérni a varázslattal, hogy egy bizonyos személy belénk essen, háromszor annyira fogjuk szeretni őt, mint amennyire ő minket. Az is megeshet, hogy érzelmeink a megszállottságig fokozódnak az illető iránt. Tekintsük a hármas szabályt a karma megnyilvánulásának – minden, amit teszünk, kihatással lesz jövőbeni önmagunkra, akár jó, akár rossz.




Wiccaiskola 04
A varázslatok fajtái
A manifesztáló varázslatok azok, amelyekkel valamit be akarunk vonzani az életünkbe. Ez igen gyakori varázslási forma a boszorkányoknál. Újholdkor vagy teliholdkor érdemes rá sort keríteni.
Az elhárító varázslatok a manifesztáló varázslatok ellentétei. Olyankor használjuk, amikor valamitől meg akarunk szabadulni, és a telihold és újhold közötti időszakok a legalkalmasabbak. Különösen hatásos a varázslat sötét hold idején, azaz az újholdat közvetlenül megelőző napon. Időnként nem könnyű eldönteni, hogy manifesztáló vagy elhárító varázslat old-e meg egy helyzetet. Ha elbizonytalanodunk, figyeljünk az érzelmi hatásokra. Ha érzelmeink a cél elérésének útját állják, az elhárítást válasszuk. Ha azonban mindeddig egyszerűen a szerencse hiányzott célunk eléréséhez, a manifesztálás hozza meg a sikert. Azt is megtehetjük, hogy előbb elhárítjuk az akadályokat, azután manifesztáljuk a célt.
Áldásra olyankor van szükség, amikor például új házat vettünk, gyermekünk született, vagy csak még egy gyertyát helyeztünk az oltárunkra. Minden ilyen esetben áldó szertartást végzünk. A legalkalmasabb az újhold és a telihold közötti időszak, vagy az említett holdfázisok végpontjai. Ha nagyobb dologról van szó, érdemes rituálét celebrálni, apróságok esetében elég egy egyszerű áldó varázsszöveg elmondása.
Tiszteletadás az isteneket, a Holdat, a különleges ünnepeket és az elhunytakat illeti. Tiszteletadó szertartással köszönhetjük meg az isteneknek valamely cél elérésében nyújtott segítségüket, vagy ünnepelhetjük a teliholdat, esetleg egy ünnepet. Ha halottnak mutatunk be szartartást, állítsunk neki oltárt, és ott végezzük a rítust. Igazodjunk a saját kultúránkban szokásos temetkezési hagyományokhoz. Tiszteletadó rítusokat a hónap bármely napján bemutathatunk.
 KERLEK titeket kellö tapasztalat hijján  ne probálkozzatok varázslatokkal mert visszafordithatatlan következményei lehetnek...

 Azt tartják a népi babonában, hogy az átkozódással már csak azért is vigyázni kell, mert visszaszáll arra, akitől származik.
Védelem a rontások ellen
• Akassz fel a bejárati ajtó kilincsére egy piros szalagot, amire köss kilenc csomót. Így nem léphet be a lakásodba rossz szándékú ember.
• Ha komoly veszélytől, fenyegetéstől, rablástól akarod megóvni az otthonodat, vagy karamboltól, lopástól az autódat, akkor képzeletben bárányvérrel rajzolj keresztet az ablakokra, ajtókra.
 Ill képzelj el az aurádat ,meditálj képzeld az aurád szines gömbnek , képzeld el hogy nem hatolhat át rajta semmilyen  negativ erő


FEkete és FEhér mágia

Először is szeretném leszögezni, hogy a mágia sem nem fekete, sem nem fehér. A mágia az, ami.A boszorkány az, aki a színét megadja. És ez a fekete és a fehér mellett minden másfajta szín is lehet. Ennek ellenére széles körben fekete mágiáról beszélnek, ha a negatív energiák hatására van szükség egy gonosz terv megvalósításához. A fehér mágia ezen logika szerint az a mágia, amely pozitív ingadozásokat okoz, hogy jó hatású legyen.
A boszorkányok másképp tekintenek ezekre a fogalmakra. A fehér mágia számukra pozitív mágia, mely alatt olyan mágikus cselekvéseket és rituálékat értenek, amelyekkel valamit el akarnak érni vagy el szeretnének nyerni. Az ilyen munkákra a növekvő Hold fázisa a legalkalmasabb idő. A fekete mágia ennek megfelelően negatív mágia, amit arra használnak, hogy dolgokat csökkentsenek, veszítsenek el vagy szüntessenek meg. Ezzel az értelmezéssel nagyon jól meghatározható, hogy hol végződik a fehér mágia és hol kezdődik a fekete.
Ez utóbbi azt a felfogást tartalmazza, hogy a fekete mágia erősebb a fehérnél. A mágia alapvetően csak olyan erős, mint egy boszorkány akarata, hite és képzelőereje. Ez a három dolog az az oszlop, amelyeken a mágia áll – vagy amelyeken bukik. A fekete mágia erős hatásának hírét talán azzal lehetne megindokolni, hogy az ember inkább a negatív gondolatokra hajlamos és ezekben bízik, mint a pozitívokban. Ennek sajnos az emberi természet és a neveltetés az oka. Ez olyan próbálkozás, aminek ellent kellene állniunk…
A boszorkányság egy vallás vagy életfilozófia, amely nem kényszerít szabályokat az egyénre. Végülis mindenki saját magáért felelős. Éppen ezért nagyon meg kell gondolnod, hogy melyik irányba szeretnél hatni, mivel egyszer mindenkinek számot kell adnia arról, hogy mit csinált.
Ebből az okból két alapelv fejlődött ki, amelyek nagyon világosak és önmagukért beszélnek:

Tedd azt amit akarsz, amíg senkinek sem ártasz!
… és ez azt jelenti, hogy önmagunkban se tegyünk kárt!
Minden amit kibocsátasz, háromszor tér vissza hozzád!
… ez mind a jókra, mind a gonoszokra érvényes!

G. Leland Charles "Aradia"
  Boszorkányünnepek

A boszorkányünnepek a boszorkányok szent éjszakái. Összesen nyolc van belőlük, és mindegyiknek megvan a maga különleges jelentése. Ezek közül négy szabbat régi eredetű, mivel a fiatalabbak is sokkal idősebbek bármelyik vallásos ünnepnél, amit csak ismerünk.
A négy régi ünnepnap az évszakok ciklusának felel meg. Ennek megfelelően a rituálékban a telet, a tavaszt, a nyarat és az őszt dicsőítik. A négy fiatalabb ünnep ezzel szemben az év fényviszonyaira irányul. Itt a napéjegyenlőségeket és a napfordulókat ünneplik.
A négy régi mágikus ünnephez tartozik:


Samhain

Október 31. és november 1. közti éjszaka.
Sok boszorkány a Samhaint a boszorkányév kezdetének tekinti. Mások azonban a Yulét – a nyári napfordulót – tartják az év kezdetének. Hogy te melyik nap mellett döntesz, az rád van bízva.
Samhain a sötét, romboló fázist – a telet – vezeti be, hogy aztán a téli napfordulókor elérje csúcspontját. Ezért az uralkodó szín ezen a napon a fekete. Ezen, a Halloweenként is ismert éjszakán, a másvilág és a holtak birodalmának kapui különösen átjárhatóak. Ez azt jelenti, hogy ezen az éjszakán a rituálék alatt különösen jól lehet kommunikálni a másvilág lényeivel. Az asztrális utazások is ezen az éjszakán sikerülnek a legjobban.
A druidák ezen ünnep alkalmából többek között hatalmas tüzeket gyújtottak, hogy a halottak lelkeit melegítsék. A mi szélességi körünkön november elsején ünneplik a mindenszenteket, amikor a keresztények a halottakra emlékeznek.



Lupercalia

Gyertyaszentelő február 1. és 2. közti éjszakán
Lupercalia vagy Imbolc gyullad fel az imént említett sötét fázis végén. Ez a fény ünnepe és így a közeledő tavasz első jeleit szimbolizálja. A napok egyre hosszabbak lesznek. Ennek megfelelően a fehér az uralkodó szín. A katolikus egyház még ma is tart gyertyaszentelőt.

Beltane

Április 30. és május 1. közti éjszakán
Beltane a Samhainnal szemben helyezkedik, és ezáltal a boszorkányév felét jelzi. Ez az isten és az istennő egyesülésének ünnepe. A zöld ezen a napon a természetben lévő hangulatot jelképezi. Minden virágzik és a természet dagad az erőtől.
A Beltane boszorkányszombatként a legismertebb. Mindig méltóképp ünneplik meg a Brockenen – Németország "boszorkányhegyén". A hatalmas tűz ekkor az utolsó téli démonok elűzésére szolgál.

Lammas

Július 31. és augusztus 1. közti éjszakán
Ezt az ünnepet Lugnosadnak nevezik. Lammas ezen ünnep régi kelta elnevezése. A fény fázisa lassan lecseng és elkezdődik az érés, a termés és az aratás időszaka. Bár még perzselő nyár van, de az ősz első jelei már érezhetőek. Az uralkodó színek ezen a napon a vörös és a narancs. Lammas a hagyományos vidéki aratási ünnepnek felel meg.

A négy "újabb" ünnep:

Yule

A napforduló december 21. és 22. éjszakája között
Ezt az ünnepet néhány boszorkány a boszorkányév kezdetének tekinti, míg mások a Samhaint tekintik annak. Itt is meg kell említenem, hogy erről mindenki maga dönt.
Ezen a napon van az év leghosszabb éjszakája és ezáltal a sötétség is elérte csúcspontját. Azt ünnepeljük, hogy a napok mától ismét hosszabbak és a nap ismét erősebb. Ezért a Yulét a meleg ünnepének is nevezik. Az uralkodó színek a zöld és a vörös.
Figyelj arra, hogy ezen ünnep asztrológiai megfelelése a Nap a Bak csillagjegybe történő belépésétől függ. Ezáltal ezen időpont valamennyivel elcsúszhat.
Ostara

Tavaszi napéjegyenlőség éjszakája március 20. és 21. között
Ezen az éjszakán a sötétség és a fény egyensúlyban van. Ez azt jelenti, hogy a nap és az éj egyenlő hosszú. A tavasz kezdetét ünneplik. A napok mától hosszabbak mint az éjszakák, vagyis a fény győzedelmeskedett a sötétség felett.
Mivel azonban az asztrológiai újév a Nap Kos csillagjegybe történő belépésével kezdődik, ezen időpont március 20. és 23. között ingadozhat. Még akkor is, ha minden átlagos naptár március 21-et jelöli a tavasz kezdeteként. Az uralkodó színek a fehér és a fekete.

Litha


A nyári napforduló június 21. és 22. között.
A nyári napfordulókor van a leghosszabb nap és a legrövidebb éjszaka. A nap elérte csúcspontját. És ma is ezt ünnepeljük, mivel a napok mától rövidebbek lesznek. Az uralkodó színek a sárga és a narancs. A napforduló időpontja ismét a Nap egy új állatövi szakaszba történő lépésétől függ. Ebben az esetben ez a Rák jegye. Figyelj ezekre az asztrológiai megfeleltetésekre és nem hibázhatsz a mindenkori időpont megállapításánál.

Mabon

Őszi napéjegyenlőség szeptember 23. és 24. éjszakája között
A nap és az éjszaka hosszúsága ismét egyensúlyban van. A napok mától ismét rövidebbek lesznek, és a sötétség fázisa határozza meg ismét a napokat. Az ősz érezhető. A lombok elkezdenek lehullani. A Mabon a gazdag aratás megköszönésének második ünnepe. Ezen a napon a vörös és a barna az uralkodó szín.
Asztrológiailag ez az időpont a Nap a Mérleg jegyébe való kerülését fejezi ki.
Minden ilyen ünnepet egyedül, körben vagy más barátokkal is megünnepelhetsz. Ezeket minden boszorkány szívesen és rendszeresen megünnepli. Ha úgy fogjuk fel, abszolút kényszerűségből. Általában a fent említett időpont éjfél előtt körülbelül két órával kezdik és a másodikként említettet a kora reggeli órákig ünneplik. Általában eközben szabbat-bort és szabbat-süteményt fogyasztanak.
A boszorkányéjszakákat azért tartják, mivel valami különlegeset mutatnak be. Ezen éjek alatt a túlsó oldallal erősebb a kapcsolat és a materiális világunk és a másvilág között "átjárhatóbb" a kapu, mint általában. Azt is mondják, hogy ezeken az éjszakákon bizonyos "kapuk" jönnek létre. A kozmikus erők dinamikusabbak és a magasabb szellemi lények aktivitása is erősebb.




   A FEHÉR MÁGIA A GYAKORLATBAN.

A mágia gyakorlásához  négy dolog szükséges:
 -Tanulás révén szerzett világos értelem.
 -Rettenthetetlen bátorság
 -Törhetetlen akarat
 -Diszkréció, amit senki és semmi meg nem törhet.

Amennyiben ezen tulajdonságok  valamelyikét nem érzi sajátjának akkor a dolog nem fog teljes erővel működni, így azoknak akik nem rendelkeznek ezekkel az adottságokkal ne is próbálkozzanak a
mágikus cselekedetekkel.
Ha azonban Ön birtokában van a négy alapvető törvénynek, akkor hatalmas lehetőségek nyílnak meg
Ön előtt. Az előző fejezetekben néhány alapvető dolgot közöltem melyek fontosak ahhoz hogy a mágiát
mikor és hogyan alkalmazzunk. Például a szerelmi varázslást pénteken végezzük, a nap 1.,8.,15. vagy 22. órájában.
Természetesen ezeken a dolgokon kívül, még szükség van sok más fontos törvény betartására, de erről már csak azoknak szeretnék beszélni akiket  részletesebben is érdekel a mágia tudománya.
Ha nem biztos benne hogy Ön képes-e ilyen dolgokat végrehajtani, akkor leírok itt néhány olyan dolgot,
amellyeket nyugodtan kipróbálhat. Ez a néhány  fogás csak amolyan ízelítő mindabból a megszámlálhatatlan lehetőségből amelyek segítségével a szerelem- és szerencse-varázslástól a gonosz szellemek elűzésén át a negatív erők megkötéséig mindenre hatást gyakorolhat, ami csak prob-
lémaként az életében felmerül.

--Füstölés--

A füstölés tisztítási eljárás. A felszálló füst magával viszi az imánkat, könyörgésünket, ezért már ősidők
óta része volt a szertartásoknak.
A füstölés akkor érdemes élni, ha lakásunkat vagy más helységeket kívánunk megtisztítani. Erre általában akkor van szükség ha több ember is megfordul a lakásunkban egy vendégség alkalmával,
mivel ilyenkor hátrahagyják az energiájuk egy részét. Bizonyára már Ön is észrevette hogy egy látogató
távozása után a lakása idegen energiáktól lüktet. Ez úgy nyilvánul meg hogy olyan érzés fogja el az embert mintha nem is otthon lenne. Ilyenkor nyissuk ki az ablakokat és szellőztessünk ki, majd ha már a lakás megtelt a friss levegővel csukjunk be mindend. Egfy fém tálba tegyünk egy darab faszenet. A füstölő tállal járjuk körbe a lakást és a helyiségek közepétől a sarkok felé írányítsuk a füstöt.
Ezek után ismét nyissuk ki az ablakokat, hogy a füst, amely magához kötötte a negatív energiákat a külvilágba távozhasson.
A füstölést akkor is alkalmazzuk amikor egy mágikus cselekedetet végeztünk. Erre azért van szükség
hogy a köztünk és a szellemvilág közötti közvetítő erők hozzánk kötődjenek.  Ennek a folyamatát most nem részletezem.
A belső megtisztulás is elérhető a füstölés segítségével.

--Imacédula--

Az ima segítségével léphetünk kapcsolatba Istennel, valamint bátorságot és reményt ébresztünk magunkban úgy, hogy egy mindenek felett álló hatalom segítségét kérjük. Az imacédulák segítségével
 az ima befejéze után is kapcsolatrba maradunk a legfőbb égi hatalommal. Ha mindig magunknál hordunk egy kézzel írt imát, akkor állandó kapcsolatban állhatunk Istennel és imánk meghalgatásra
talál. Az imánkat tollal írjuk le egy tiszta lapra, és állandóan hordjuk magunknál, majd minden héten szombaton készítsünk új cédulát.

--Zsinórcsomózás--

Különféle módon kötött csomók a fehér mágiában a rossz erők megkötésére szolgálnak, illetve valamilyen kapcsolat végét jelenítik meg.
Ha úgy érezzük hogy a negatív erők megszaporodtak a környezetünkben , kössünk egy csomót egy fehér szalagra, majd przseljük meg annak a közepét három égő gyertyával. Ezek után még három csomóval ismételjük meg.
Amennyiben véglegesen el szeretnénk válni egy olyan személytől akihez hozzá kötve érezzük magunkat, akkor kössünk több csomót egy vörös szalagra, majd tekerjük egy fa köré. A szerelmi varázslásban is használható.

Ezeken a rituálékon kívül még rengeteg megoldás létezik a problémáink megoldására, ha azt egy felsőbb hatalom segítségével szeretnénk megoldani.
Fontos azomban tudni hogy melyik napokon nem szabad mágiával foglalkozni, és melyik a legalkalmasabb rá. Milyen színnel rajzoljuk a varázslást segítő ábrákat. Milyen számokat használjunk és
 milyen megkötő jeleket rajzolhatunk.
Sokáig sorolhatnám még a fontos dolgokat de ezeket a dolgokat csak azoknak szeretném elárulni akiket valóban érdekel a fehér mágia
Sok sikert.
 
   


Az a helyzet, hogy nem kell feltétlen értenünk a fekete mágiához, hogy észrevegyük, ha negatív energiákat küldenek felénk. Ha nyitott szemmel járunk az életben, egyből felismerjük, ki a barát és ki az ellenség. Ugyancsak képesek vagyunk fizikailag vagy mentálisan megérezni egy távolból felénk irányuló erőt. Ezek az erők lelkileg hatnak ránk, akaratlan szorongást okoznak egy bizonyos személy jelenlétekor, vagy egy meghatározott esemény megtételekor. A feltűnő az benne, hogy ha nem ezekről a nevezetes esetekről lenne szó, akkor az ilyen szituáción játszva túl tudnánk tenni magunkat. És ettől lesz gyanús ez a dolog. A vissza-visszatérő rémálmok is tipikus jelei a mágikus megszállottságnak. Ezek a gonosz erők a pszichikai mellett olyan fizikai jelenségekben is megnyilvánulnak, mint a megmagyarázhatatlan hidegségérzet, a tarkó bizsergése, vagy az a határozott érzés, hogy valaki ott áll mögöttünk és néz. A fekete-mágusi befolyások általában a gerincünk táján érnek bennünket, és a szokatlan, többnyire csal általunk hallott zajok is erre utaló jelek. Ha ezekkel a jelekkel együtt még azt is tapasztaljuk, hogy a macskák kimennek a helyiségből, akkor bizonyosak lehetünk benne, hogy fekete-mágus támadásról van szó. Ezzel együtt ezeknek a szimptómáknak a meghatározása során feltétlenül figyelembe kell venni saját pillanatnyi lelkiállapotunkat is (ami ugy-e kétségtelenül nem lehet túl jó egyébként sem, hiszen egy ilyen támadás során ez tulajdonképpen kizárható). Azt azonban tudni kell, hogy ha magunk is stresszben, - és ahogy mondani szokták - lelkileg "padlón" vagyunk", akkor önmagunk, a saját negativitásunk által is kiválthatunk saját magunkból ilyen nyomasztó érzéseket. Utóbbi esetben egy spirituálisan megtisztító, gyógyító fürdő többet használ, mintha helyette a feltételezett rontást elhárító rituálékba fogunk.

Hogyan védd ki a fekete mágiát.
Teljesíted minden felvállalt célodat és feladatodat.
Teljesíted a másokkal kötött megállapodásiadat.
Könnyeden felismered a leckéket, amelyeket neked kell megtanulnod.
Kiegyensúlyozod az összes energiádat (bennfoglalva a karmát is ha szükséges).
Bírni fogd mindazt a képességet és energiát, amely neked az adott pillanatban szükseges.
Az életedet betölti a szeretet, az elegedettség, az öröm és a pozitív gondolatok.
Többdimenziós mesterré válsz.
Az alacsonyabb finomanyagi testedet beviszed a Fénybe.
Elkezded visszatükrözni az általad választott Isteni minőségeket itt a Földön.
Teljesíted a missziódat.
Eléred a felemelkedésedet és megtapasztalod a legcsodálatosabb belső örömöt és izgalmat ami elképzelhető.
Hazatérsz (ha ez a Te kivánságod).

Ha tudsz:

1. Fenntartani az egyensúlyt a Menny és a Föld között.
Igyekezz fenntartani az egyensúlyt a Menny es a Föld között. Ne szállj nagyon el és ne légy röghöz kötött sem. Ha nagyon ellszállsz nem tudod fogadni mindazt, amit a jelen pillanat ad neked. Egyszerűen nem vagy ott látni azt. Nehézségeid lesznek a mindennapi életedben és a dolgad is rendezetlenek, rendetlenek lesznek. Ha mások azt látják, hogy te mindig időzavarban vagy és örökké elveszítesz dolgokat, követni fognak téged?
Ha túlságosan a földön élsz nehéz lesz befogadni a magasabb frekvenciájú energiákat és elérni a spiritualitás birodalmát. A fény munkásainak lenni azt jelenti, vezető vagy az uton, mutatod az utat, hogy mások követhessenek. Ezt csak akkor tudod megtenni, ha fenntartod az egyensúlyt az életedben. Ez az egyensúly szükseges a felemelkedéshez.

2. Légy a pillanatban!
Ne élj a múltban. Ha nem vagy képes elengedni a múltat, akkor ott valamit nem sikerült teljesíteni, hagyd elmenni , engedd el a Fénybe a múlt dolgait. Igy nem tudod teljesíteni a jelen feladatait sem, mert nem vagy teljesen abban. Ha a gondolataid mindig jövőben vannak, a holnapban, a jövő évben, akkor sem tudsz jelen lenni a pillanatban.
HA TE NEM VAGY A JELENBEN, NEM TUDOD FOGADNI MINDAZT, AMIT AZ ADOTT PILLANAT TARTOGAT, HOGY SEGITSEN NEKED MEGVALOSITANI AZT, AMI SZÜKSÉGES A NÖVEKEDÉSEDHEZ.
3. Állitsd meg a kritizálást önmagad es más emberek, valamint helyzetek felé.
Ha bírálsz vagy kritizálsz, nem látod a magasabb képet. Minden érzékelésed egy lecke NEKED. Te nem vagy áldozat, senki nem okoz neked semmit. Legyen könyörületesség benned elfogadni, hogy mindenki beleértve te magadat, teszi a legjobbat, amit tud a fejlettsége jelenlegi fokán. Tudatositsd, hogy te szereteted feltételes, amikor bírálsz vagy kritizálsz (magadat vagy másokat).

4. Tudd, hogy te kreálod a saját világodat es saját valóságodat.
NINCS kivétel ez alól a törveny alól. Ha te teljesen elfogadod valóságosnak, hogy mester vagy, akkor minden ami nem része ennek a valoságnak, eloszlik. Abszolut mindent te teremtesz, ami veled es körülötted történik. Minden személy, körülmény, helyzet a te életedben, a te javadra van. Neked nem szükséges ismerned az okot! Egyszerűen bízz benne, hogy annak így kell lennie abban a pillanatban. Nagyon könnyű hinni, hogy mi teremtjük a saját valóságunkat, amikor az élet kellemes. Az igazán nehéz és hősies tett, elfogadni ezt a nezőpontot akkor amikor a dolgok nem mennek jól.Valójában minden gyakorlat semleges, mi döntünk afelől "jó" vagy "rossz" az adott helyzet. Képes vagy-e megtartani egy spirituális nézőpontot és a feltétel nélküli szeretetet, ha a dolgok nehezek, kemények?!

5. Kövesd a Te szívedet a belső izgalmadat, örömödet habozás nélkül.
Ez az előjele a Lélek kivanságának. Azt teszed, amitől a lelked dalol vagy amitől elsüllyed?

6. Légy felelősségteljes minden gondolatra és akcióra. Mondd, amit gondolsz es tedd, amit mondasz.
A gondolatok és szavak nagy hatalommal bírnak. Ahogy egyre erősödik kapcsolatod a Teremtővel, szavaid egyre nagyobb hatalommal bírnak, nagyon gondosan valogasd meg őket. Mindinkább eltűnik az idő a gondolat és a manifesztáció között - légy gondos a saját gondolataiddal. Ez a tendencia fokozatosan emelkedik, engedve mindenkinek megvalósítani azt a tételt, hogy mi kreáljuk saját valóságunkat. A mi bolygónk afelé mozog, hogy a gondolatok azonnal realitássá válnak , nem lesz köztes idő. Az emberek hamarosan rájönnek arra a tapasztalaton keresztül, hogy az ő gondolataik teremtik saját valóságukat, mindazt,ami megtörténik az életükben. Légy pozitív és törölj minden negatív gondolatot. A szó hatalom és a szó képes megsemmisiteni dolgokat. Tedd ezt. Ez lehetseges más úton is például, ha lila fényt vezetsz keresztül az adott mondaton, személyen vagy területen . A lila sugár átalakítja a negaítv energiákat pozitív energiákká.

7. Fenntartani az ellenőrzést minden alacsony test felett.
Folyamatosan tisztitsd a fizikai, érzelmi, mentális és alacsonyabb spirituális testedet. Minden eltemetett gondolat, érzelem ebből es a megelőző inkarnáciokból, fel fog jönni a külső felületre és elengedheted a Fénybe. Mindaz, amelyeket nem voltál képes látni, talán mert túl fájdalmasak, traumatikusak voltak, eltemetve maradtak a sötétségben egy sűrű rezgésű energiában. Amikor valamit tökéletesen látsz az igazságban, az átalakul es eltűnik. Aztan újra előjön, nem mint lehetőség, hanem mint tudás. Ahogy ezek gondolatok és érzelmek felkerülnek a felszínre megmutatva hogy te teremtetted a saját körülményeidet, már el tudod engedni őket. Te megnézheted a tartalmukat, de ez a legtöbbször nem szükséges. Egyszerűen hagyd elmenni. Nem lenne bölcs eltemetni újra, mert akkor te újra teremtesz egy helyzetet, amely újra a felszínre hozza az eltemetett dolgokat.
Emlékezz arra, hogy ebben az Univerzumban, ahol egy hiány keletkezik valami jön és kitölti azt. Ezert nagyon fontos, hogy amikor elengedsz egy negatív energiát, a helyét mindig töltsd fel Fénnyel.

8. Engedd az Ego-t keveredni a lélekkel.
Az én megnyilvanult szellemi azonossága most keveredik a lélekkel, a "VAGYOK" jelenléte kapcsolódik hozzád. Engedd, hogy megtörténjen.

9. Feltétel nélküli szeretet.
Szeretni mint Lélek, azt jelenti szeretni mindent - az összes életformát az Univerzumban. Nemcsak a barátokat és a családot, de minden személyt, állatot, rovart novenyt, ásványt, minden csepp vizet, minden szem homokot, kavicsot, minden szál füvet, szeretni mindent, ami jelen van a Teremtő által kreálva. Szeretni önmagadat. Minden létező Isten megnyilvánult formája, megtestesülése. Ez valóban lehetséges itt a földön, szeretni mindenkit es mindent feltétel nélküli szeretettel. Nem számít, hogy valaki mit mond vagy tesz. Amikor nem szeretsz az aggodalom, félelem van jelen. Amikor TE szeretsz mindenkit az életedben megtörténik a tökéletes szeretet. Ez a vonzás Törvénye, amit te teszel, mint a bumeráng jön vissza hozzád. Néha ez azonnal megjelenik, néha eltelik nehany inkarnáció közötte, de mindig megtörténik.

10. Hit és Bizalom.
Hit és Bizalom Istenben -mindenben ami van- az Egyetemes Tudatosságban és abban az egyetemes eljárásban, amely gondoskodik minden szükségletünkről, talán a mi legnagyszerűbb lépésünk. Legyünk hajlandóak eljutni a tökéletes Hithez és Bizalomhoz kis lépésekben. Ennek akarata szükséges az -előzőek szerinti- felemelkedéshez.
Lehet, hogy úgy érzed te sohasem fogod teljesíteni ezeket a dolgokat, de te tudod teljesiteni es fogod teljesiteni minezt. Te döntöd el mikor. Elkezdődhet egy egyszerű fegyelemmel. Kezdd el teljesíteni most azokkal a lépésekkel, amit te képes vagy megtenni ebben a pillanatban, aztán folytasd a következővel. Hamarosan összekapcsolódnak a pillanatok és az életed beköltözik minden dolog természetes Isteni Folyamataba. Minden pillanatban, amikor az Isteni Folyamatban vagy érezni fogod a belső izgalmat és megelégedettséget. Eléred azt a pontot, ahol ez olyan egyertelmű. Azonnal tudatára ébredsz, amikor kilépsz ebből a Folyamból, mert az izgalom, belső örom érzése lecsökken.
Mindig törekszünk a tökéletes egyensúlyra az életünk minden aspektusában. Kiegyensúlyozzuk a belső női és férfi energiáinkat, a szívet es az agyat, a fizikai, érzelemi, mentális és alacsonyabb spirituális testünket, az agy jobb és bal hemiszféráját, a karmikus energiákat, ártatlanságot és bölcsességet. Megmaradunk az egyensulyban es harmóniában tekintet nélkul a kulső körülményekre és életmódra a fizikai helyünkön, amig fenntartunk egy azonosságot és egységet a Teremtővel.
Te valószínűleg sokkal közelebb vagy ahhoz, hogy elérd ezt a tökéletes egyensúlyt, mint gondolnád. Még ha néhány traumatikus helyzet megjelenik is, és ha erős megrázó érzelmi indulatok ébrednek is benned, fel fogod ismerni, hogy ezek valószínűleg a befejező fokozatok nálad.
Ahogy az egó keveredik a Lélekkel és a személyiség vágyik szolgálni másokat, megtapasztalod a belső békét. Ahogy belépsz a harmóniába és az egyetemes egységebe az életküzdelem, harc eltűnik.
Az összes nagyon keresőnek hirtelen megjelenik a bőség, boldogság és elégedettség az életében, ahogy neked is, amikor vegül megérzed a valódi önmagad és beteljesülsz.
Legyél, amint Isten, szolgálva szeretetben és egyensúlyban az Úton, követve a Lélek örömét minden pillanatban, elfogadva az okot, hatalmat felszentelve a Teremtőnek, mint egy mester, a feltétel nélküli szeretet és a tökéletes Teremtés hitében és bizalmának teljességében.
Az igazi szeretet el nem múlik, meg nem kopik, nem kér semmit és túlél inkarnációkat is. MINDENT.


Forráshttp://www.boszorkanytanya.gportal.hu/










Hideg Hold

Januárban az éjszakák hosszúak és sötétek, és sokunk megpróbál melegedni a hótakaró alatt, ahogy a Hideg Hold feltűnik (néhány kultúrában a Hideg Hold a decemberi holdnak is a neve). Az őslakos törzsek Észak-Amerikában Farkas Holdnak nevezik, mert a farkasok ilyenkor vonyítanak, éhesek, kint tanyáznak. Ebben az időszakban érezzük magunkat kicsit lassúnak, s "kikapcsolunk", ahogy a testünk alkalmazkodik a hidegebb időjáráshoz.

Nevezik még: Csendes Hold, Hó Hold, Szűz Hold, Ködös Hold, Kis Tél Holdja.

Megfelelések:

Színek: Fekete és fehér, ezüst
Ásvány: Hematit
Istenek: Inanna, Freyja, Szaraszvati, Héra.
Növények: Bogáncs, magvak és diók, majoránna, krókusz, nyír, mogyoró.
Elem: Levegő
Állatok: farkas, róka, prérifarkas, szajkó, fácán.
Természetszellemek: gnómok, brownie-k. Ez jó idő arra, hogy védelmi - mind fizikai, mind spirituális - mágiával foglalkozzunk. Használd ezt az időt hogy fejleszd önmagad, s fejlődj spirituálisan, közelebb lépj az isteneid magasabb aspektusaihoz.

Serkentő Hold

Februárban az éjszakák hidegek, s elkezdődik nálunk a kabinláz érzés. Elfáradtunk abban, hogy egész nap a házba vagyunk zárva, s egy részünk kívánja a meleget. Ez az Imbolc időszaka, a nap mikor tudjuk hogy már csak néhány hétig kell kitartani, szerencsénk lesz és láthatunk egy-két kicsi zöld hajtást, mely áttöri a havat.

Nevezik még: Jég Hold, Szarvas Hold, Éhség/Éhező Hold, Vad Hold, Nagy Tél Hold.

Megfelelések:

Színek: Lila és kék
Ásványok: Rózsakvarc, ametiszt, jáspis.
Növények: Berkenye, mirtusz, zsálya, kankalin, cédrus, babér, izsóp, zsálya, mirha.
Istenek: Brighid, Afrodité, Juno, Mars, Kuan Jin, Diana, Démeter, Perszephoné.
Elem: Tűz.
Állatok: Vidra, sas.
Természetszellemek: Házi tündérek. Ez az a hónap, mikor új élet kezdődik, de még mindig szundít. Terhes állatok, a tavasznak köszönhetően, érzik a megszületetlen csemetéjük sietését. A föld maga is gyorsul, a magvak és gumók a talajban megindulnak az útjukon a fény felé. Tudjuk hogy ezek a dolgok eljönnek és azt is tudjuk hogy ez a hónap kiváló a jövőbeni terveknek. Álmodunk és reménykedünk, célokat tűzünk ki. Elfogadjuk a bukás felelősségét, melyet a múltban követtünk el, majd továbblépünk. A mágikus munka most a személyes célokra és fejlődésre összpontosul.

Vihar Hold

Márciusban érkezik meg a tavasz, ez a Vihar Holdja, elindul az új élet. Ahogy az évkerék még egyet fordul, erős záporok és szürke ég öleli körül, a föld életadó vízzel árad el, melyre szüksége van hogy megtermékenyítse a növekedő évszakot. Ez az egyenlő fény és sötétség időszaka, így az egyensúly ideje is.

Nevezik még: Mag Hold, Böjti Hold, Varjú Hold, Böjt Hold.

Megfelelések:

Színek: Zöld, sárga, világosabb lila.
Ásványok: Vérkő, akvamarin.
Istenek: Ízisz, Morrighan, Artemisz, Kübelé, Hekaté, Asztarté, Athéné, Minerva, Artemisz, Luna.
Növények: Betonika, almavirág, csombormenta, som.
Elem: Víz.
Állatok: Puma, sün, disznó, kánya.
Természetszellemek: Tengeri, víz és levegő szellemek Használd ezt hónapot az újjászületéssel és az új növekedéssel kapcsolatos mágikus munkákra. Az új élet e holdfázis alatt sarjad, ahogy a bőség és termékenység is.

Szél Hold

Áprilisban a márciusi viharok alábbhagynak, és a szelek feladják. A magok kitörtek, az élet egyik helyről a másikra bomlik ki. Tény, hogy ezt a holdciklust gyakran nevezik Mag Holdnak. A fákon rügyek jelennek meg, tulipánok és nárciszok nyílnak, s a madarak fészket építenek. Mint a március a termékenység és az új növekedés ideje.

Nevezik még: Mag Hold, Zöld Fű Hold.

Megfelelések:

Színek: Fényes alapszínek - piros, sárga, kék - és keverékeik.
Ásványok: Kvarc, szelenit, angelit.
Növények: Mogyoró, orgona, fűz, margaréta, muskátli, nárcisz, csorbóka, som, édeskömény, kapor, fenyő.
Istenek: Káli, Hathor, Anahita, Ceres, Istár, Vénusz, Básztet.
Elem: Levegő.
Állatok: Medve, farkas, héja, szarka.
Természetszellemek: Növényhez kötődő nimfák, tündérek, manók, stb. Jó idő az új kezdetekkel kapcsolatos mágikus munkára. Új szerelmet keresel az életedben vagy tervezed hogy gyermeket adoptálj? Ezek azok az idők mikor ezen dolgozhatsz. Az idő arra, hogy abba hagyd a tervezgetést és cselekedj.

Virág Hold


Egyszer az áprilisi záporok és szelek lenyugodnak, a nap felmelegíti a földet és készen állhatunk a kertekben dolgozni. Tipikusan május az a hónap mikor elvethetjük a terményünket. Mozdulj ki a kertbe a Virág Hold alatt és tedd a kezed a termőföldre. A tavasz a termékenység ideje, és a május lázas hónap is - tele van vággyal és szenvedéllyel! Néha Nyúl hónapnak is hívják, és mind tudjuk a nyulak ilyenkor igen aktívak.

Nevezik még: Nyúl Hold, Vidám Hold.

Megfelelések:

Színek: Piros, narancs, sárga.
Ásványok: Rubin, gránát, borostyán, apacskönny.
Növények: Galagonya, berkenye, fahéj, a menta család tagjai, gyöngyvirág, gyűszűvirág, üröm.
Istenek: Káli, Priaposz, Cernunnos, Flóra, Maia, Diana, Artemisz, Pán, Agancsos Isten, Vénusz, Básztet.
Elem: Tűz.
Állatok: Macska, hiúz, leopárd, hattyú, galamb, fecske.
Természetszellemek: Tündérek, elfek. A karrier és a munkák érdekében dolgozhatunk most mágikusan. Ha új pozícióra vágysz vagy új területekre akarsz menni, indulj neki. Fogd a magokat melyet az előző hónapban vetettél el, s segítsd nőni. A tűz jóslás is jó ötletnek tűnik, segít az utadon. Ekkor a tündérekkel is könnyebben veheted fel a kapcsolatot.

Mézsör Hold

Leírás:

Júniusban az energiák telítettek, ám nyugodtak, erősek és védelmezőek. Észak-Amerikában ekkor aratják az epret, ezért is kapta a nevét. Európában a rózsával foglalkoznak jobban, így itt e növény nevét viseli.

Nevezik még: Szeretők Holdja, Eper Hold, Rózsa Hold, Lótusz Hold, Lovak Holdja.

Színek: narancs, aranyzöld.
Ásványok: topáz, agát, alexandrit, fluorit.
Növények: Tölgy, csukóka, verbéna, orchidea, levendula, cickafark, mohák.
Istenek: Ízisz, Neith, Zöld Ember, Cerridwen, Bendis, Istár.
Elem: Levegő.
Állatok: Majom, lepke, béka, varangy, ökörszem, páva.
Természetszellemek. Szilfek, zefírek. Ilyenkor a legjobb döntéseket hozni, a belső ellentmondásokon dolgozni. Erősödj és jutalmazd meg önmagad a pozitív eredményekért. Mágikus munkáid korlátozd a döntésekre, problémákra és megoldásaikra. A júniusi hold elősegítheti az elementálokkal való munkát.

Áldó Hold

A július teliholdja úgy ismert mint az Áldó Hold, ámbár hívják Réti Holdnak. A júliust eredetileg Quintulusnak hívták, de később Julius Caesar tiszteletére megváltoztatták.

Nevezik még: Széna Hold, Üröm Hold, Réti Hold, Mennydörgő Hold.

Megfelelések:

Színek: Zöld, ezüst, szürkéskék.
Ásvány: Holdkő, fehér agát, opálok és gyöngyök.
Növények: Kőris, tölgy, izsóp, citrombalzsam, fekete üröm, akác.
Istenek: Juno, Vénusz, Cerridwen, Athéna, Nephtüsz, Lugh, Khepera, Hél.
Elem: Víz.
Állatok: Rák, delfin, bálna, teknős, íbisz, fecske, seregély.
Természetszellemek: Hobgoblinok és a gabona tündérei. A jóslás és az álom munka ideje. Keresd meg az utat hogy ötvözd az Áldó Hold vizes energiáit a varázslataiddal. Élvezd a július teliholdjának nyugtató érzését és használd azt a személyes meditációdban.

Gabona Hold

Késő augusztusban ünnepeljük a Gabona Hold kezdetét. Ez a holdfázis ismert úgyis mint Árpa Hold, kapcsolatban áll a terménnyel és az újjászületéssel, melyet Lughnasadh idején ünnepelünk. Az augusztus eredetileg Sextilisként volt ismer, de Augustus (Octavianus) császár tiszteletére átnevezték.

Nevezik még: Árpa Hold, Arató Hold.

Megfelelések:

Színek: Sárga, piros, narancs.
Ásványok: Tigrisszem, gránát, vörös agát.
Növények: Cédrus és mogyoró, rozmaring, bazsalikom, ruta, kamilla, napraforgó, körömvirág.
Istenek: Vulcanus, Mars, Nemezis, Hekaté, Hathor, Thoth, Ganésa.
Elem: Tűz.
Állatok: daru, sólyom, sas, főnix, oroszlán, sárkány.
Természetszellemek: driádok. Alkalmazz némi tüzes energiát a Gabona Hold segítségével a rítusaidhoz és a varázsmunkákhoz. Jó idő hogy a spirituális és fizikai egészségre fókuszálj. Az aratás ideje, hogy későbbre is eltehess. Milyen áldozatot tudsz hozni, hogy elegyengesd az utad?

Arató Hold

A késő szeptember hozza el nekünk az Arató Holdat, melyet néha Bor vagy Éneklő Holdnak is hívnak. Az év ennek az időszakában gyűjtik be a terményeket és rakják el télre. Fagy van a levegőben és a föld lassan megkezdi a szendergését ahogy a nap eltűnik tőlünk.

Nevezik még: Bor Hold, Éneklő Hold.

Megfelelések:

Színek: Barnák és zöldek, föld tónusok.
Ásványok: Citrin, krizolit, peridot, vérkő.
Növények: Babér, vörösfenyő, galagonya, gabona, valeriána, boszorkánymogyoró, vízmelléki csukóka, nárcisz.
Istenek: Démeter, Brighid, Freyja, Vesta, Thoth.
Elem: Föld.
Állatok: kígyó, sakál, íbisz, veréb.
Természetszellemek: csapatos tündérek. A szív és az otthon hónapja. Legyen időd előkészíteni a környezeted az eljövendő hűvös hónapokra. Ha még nincsen, állíts fel egy kandalló vagy konyhai oltárt azokra az időkre mikor főzöl, sütsz vagy befőzöl. Használd az időt hogy eltüntesd a zűrzavart - fizikailag és érzelmileg - mielőtt a hosszú téli időkre készülsz.

Vér Hold


Októberben láthatjuk végigutazni az égen a Vér Hold. Ezt holdat hívják Hulló Holdnak vagy Hulló Levél Holdnak. Samhain előtt jön, az éjszakák élesek és tiszták, érezheted a változás energiáját magad körül.

Nevezik még: Hulló Hold, Hulló Levél Hold.

Színek: Sötétkék, fekete, lilák.
Ásványok: Obszidián, ametiszt, turmalin.
Növények: Alma és tiszafa, almavirág, csombormenta, menta, macskamenta, üröm, körömvirág.
Istenek: Herne, Apolló, Cernunnos, Merkúr, Istár, Asztarté, Démeter, Kóré, Lakshmi, Belili, Hathor.
Elem: Levegő.
Állatok: szarvas, elefánt, kos, skorpió.
Természetszellemek: fagytündérek, növénytündérek. A szellemvilág és a mi világunk között a fátyol a legvékonyabb. Használd ezt az időt a spirituális növekedésre - ha van egy elhunyt ősöd akivel kapcsolatba akarsz lépni, ez nagyszerű hónap megtenni. Tarts egy szeánszt, dolgozz a jóslásodon, és figyelj az üzenetekre az álmaidba.

Gyászoló Hold

Novemberben a Gyászoló Hold áll felettünk. Köd vagy Hó Holdként is ismert, attól függ hogy hol élsz. Néhány őslakos amerikai törzs egyszerűen úgy hívja: A Hold, mikor a szarvas leveti agancsait.(ámbár sok régióban inkább azt mondják lehullatja bársonyát - egy szarvasbika általában télig nem veti le agancsát, kivéve ha nagyon északon vagy). A korai kelta társadalmakban, a november a kezdete az új évnek - miért nem használod a mágiát hogy megünnepeld az új kezdeteket?

Nevezik még: Köd Hold, Hó Hold.

Megfelelések:

Színek: Szürke, kékek.
Ásványok: Lapis lazuli, türkiz, topáz.
Növények: Ciprus, éger, mogyoró, bogáncs, betonika, verbéna, édeskömény, jácint, citrom.
Istenek: Básztet, Ízisz, Káli, Hekaté, Asztarté, Ozirisz, Skadi, Mawu, Szaraszvati, Lakshmi, Nicnevin.
Elem: Víz.
Állatok: Skorpió, krokodil, sakál.
Természetszellemek: Földalatti tündérek (pl. egyes manók, törpék, stb.) A múlt terhének eltűntetésének ideje. Mikor kész vagy ezzel, a jövőbeli örömökre koncentrálhatsz. A Gyászoló Hold fázis alatt mondj búcsút a rossz szokásoknak és a mérgező kapcsolatoknak, és frissen vágj bele az új évbe. Dolgozz a fejlődésen és erősítsd a kapcsolatod az istenekkel.

Hosszú Éjszakák Holdja

Az utolsó holdfázisa az évnek a Hosszú Éjszakák Holdja decemberben, Hideg vagy Nagy Tél Holdnak is hívják.

Nevezik még: Tölgy Hold, Farkas Hold.

Megfelelések:

Színek: Fehér, piros és fekete.
Ásványok: Obszidián, rubin, szerpentin.
Növények: Fenyő, magyal, repkény, fagyöngy, magyal bogyói, fahéj.
Istenek: Minerva, Ozirisz, Athéna, Perszephoné és Hádész, Ixchel, Nornák.
Elem: Tűz.
Állatok: egér, szarvas, ló, medve, hóbagoly, vetési varjú, vörösbegy.
Ahogy a napok rövidebbek lesznek és a Yule eljön a leghosszabb éjszakával az évben, megpróbáljuk túlélni a sötétséget, mert újra látni akarjuk a napfényt és a meleget. Gondolkodj el az életeden. Néha egy részünknek meg kell halnia, hogy újjászülessen. Ez a tökéletes idő a spirituális alkímiához - idő hogy kiértékeld az életed és tudd, hogy túléled a sötét időket.

Ha a sötétség újra mögötted lesz, fogd a szerencsédet és oszd meg másokkal. Ha hideg van odakint, nyisd meg a szívedet és otthonodat a barátok és családod előtt. Érd el az embereket, akik szenvednek a tél hidegétől, spirituálisan és fizikailag is.