sátán jelei

Jelképek, szimbólumok

Néhány gyakori tévhit eloszlatása

Szigeti Sándor írása
Ateizmus és autodeizmus
A sátánizmus ateista, pontosabban autodeista vallás, mert nem hisz holmi istenek (az embernél, az egyénnél nagyobb hatalmú, tudattal rendelkező túlvilági lények) létezésében, de ha egy sátánistának mégis válaszolnia kell arra, kit tart a legfontosabbnak, a legnélkülözhetetlenebbnek a világ, a létezés szempontjából, akkor önmagát nevezi meg. A bővebb magyarázatig érdemes megjegyezni, hogy ez a felfogás nem azonos a kóros egoizmussal vagy az érzéketlenséggel, szeretettelenséggel.
Sátán nem „a gonosz”…
Sátán nem „a gonoszt” jelenti számunkra. Sátán egy létezés- vagy magartástípus: az öntudatra ébredt, tetteiért, gondolataiért felelős és felelősséget vállaló, folyamatosan vizsgálódó, kétkedő, sikerorientált embert jelképezi, és a sátánista nem úgy gondol rá, mint önállóan létező entitásra. Múzsa.
Ateista vallás
Igen, léteznek „ateista vallások”, e két fogalom nem ellentétes! A „vallás” szó nem azt jelenti, hogy „kereszténység”. A szó jelentése: istennel kapcsolatos hitrendszer, melyhez gyakran szertartások, erkölcskódex és életfilozófia, sajátos világnézet kapcsolódik. A sátánizmus esetében az „isten” fogalma körülbelül az autodeizmus hatáskörébe esik, a szertartásokat, erkölcskódexet, filozófiát és világnézetet pedig a Sátáni Biblia című alapkönyv határozza meg.
A (keresztény) Biblia szerepe
Nyilvánvaló, hogy a Biblia semmiféle különleges, „szent” értéket nem képvisel, a benne leírtak jobbára fikciók vagy korábbi világképek, vallások szükség szerint, többször is módosított adaptációi. A sátánizmus nem csupán valami „fordított”, anti-keresztény, az ábrahámita világképtől szabadulni képtelen eszmerendszer, mivel azonban mai formája egy jobbára a zsidó-keresztényi eszmék által uralt kultúrában alakult ki és ott is terjedt el, természetes, hogy viszonyítási pontként rámutat bizonyos jelentős különbségekre.
A fordított kereszt
fordított kereszt nem sátánista szimbólum. Szent Pétert feszítették fordított keresztre, mert nem érezte méltónak magát ahhoz, hogy a Jézus Krisztuséhoz hasonló kereszten haljon meg. Vannak, akik a hollywoodi filmek hatására keresztényellenes jelképként használják a fordított keresztet, de ők nem szükségszerűen sátánisták.
A sátánizmus jelképei
A sátánizmus jelképe a lefelé fordított pentagram, illetve a Baphomet szimbólum, ami szintén egy - két koncentrikus körbe foglalt - fordított pentagram (ötágú csillagforma), melyben feltűnik a bűnbak jelképe, és köré a לויתנ (LVThN, Leviatán) szó héber betűi kerülnek. A „felfelé fordított”, bűnbak nélküli pentagram általában a mágia okkult eredetű szimbóluma (az embert mint a természet részét jelképezi), és például a wicca vallás követői használják, akiknek általában nincs közük a sátánizmushoz.
Áldozat, belezés
A sátánista szertartásoknak nem része az állat- vagy emberkínzás vagy élőlények leölése. Ha vért és általános embertelenkedést akarsz, javaslom a Bibliát, abból is az Ószövetséget vagy a Jelenések könyvét!
Emberáldozat
Létezik emberáldozat a sátánizmusban, csak épp nem úgy, ahogyan azt a keresztény propaganda terjeszti. Az áldozat mindig önmagát pusztítja el.
Hittérítés
A sátánizmus hangsúlyozottan nem hittérítő vallás. Valakinek vagy eleve természetes a sátánista értékrend és születésétől fogva eleve sátánista mentalitású – az itt-és-mostban élő, itt boldogulásra törekvő –, vagy sohasem lesz azzá.
Marilyn Manson
Igen, Marilyn Manson valóban rendelkezik a Sátán Egyházának tisztelendője titulussal, és nem, a Marilyn Manson zenekar rajongói között sokkal kisebb arányban vannak sátánisták, mint a komolyzenét kedvelők között. A lázadó, életükkel elégedetlen, még kialakulatlan személyiségű tizenévesek nem sátánisták.
A fekete mise, Le Messe Noir
fekete mise nem kihagyhatatlan sátánista szertartás. Létezik ugyan, sőt, a Satanic Rituals című könyvben elolvasható a pontos liturgiája, elsődleges szerepe mégsem az „istenkáromlás”, hanem az elnyomó keresztényi nevelést kapottak szellemi felszabadítása. Értelemszerűen, aki nem elnyomó keresztényi légkörben élt, annak ez a rituálé csupán érdekesség lehet, de valódi érzelmi töltettel nem bír.
Szekták
Nem minden sátánista tagja bármiféle szervezetnek, főleg nemszektának. A szekták lényege, hogy mindig egy vagy több karizmatikus vezető köré szerveződnek, ahol a vezetők akaratát a hívek fanatikusan teljesítik. Mi sem áll távolabb egy sátánistától, mint az ilyen szervilis viselkedés. A Sátán Egyháza hangsúlyozza, hogy nem szükséges tagnak lenni ahhoz, hogy valaki joggal mondhassa magát sátánistának.
Necronomicon
Necronomicon című könyvet H.P. Lovecraft, amerikai író találta ki. Amikor a novelláit olvasó fiatalok megrohamozták az okkultista könyvesboltokat, az árusok egy darabig eltessékelték őket, de aztán valakinek eszébe jutott, hogy ebben üzlet van! És írt szépen egy mesét, aminek a Necronomicon címet adta. 
http://www.churchofsatan.com/Pages/FAQnecronomicon.html

http://scythe.hu/satanizmus/tevhitek-a-satanizmusrol


Szomorú tény, hogy csak kevés Sátánista ismeri a jelképeink jelentését. A legtöbben hamis, téves információkhoz jutnak, keresztény forrásokból. A keresztények szüntelenül bemutatják ostobaságukat. A tudás a legfélelmetesebb ellenségük, ugyanis ha valaki tudja az igazat, egyik hazugságuk, átverésük, becsapásuk sem vezet eredményre. Minden Sátáni szimbólum erőteljes spirituális jelentéssel bír, és az emberiség istenné válásával, spirituális és fizikai tökéletességével, halhatatlanságával kapcsolatos. A legtöbb, ha nem minden Sátáni szimbólum a lélekhez kapcsolódik. 



A KÍGYÓ: A Sátánizmus legszentebb jelképe. A kígyó a kundalini energiát szimbolizálja a gerinc tövénél. Mikor a kígyót felébresztjük erő-meditációkkal és különböző gyakorlatokkal, a hét csakrán keresztül felemelkedik, intenzív tudatosságot, megvilágosodást, pszichikus képességeket és mindentudást hozva magával. A szétnyitott csuklyájú kobra, amit sok ősi faragványon és festményen megtaláltak Egyiptomban, a kígyó felébresztésének egyik eredményére utal: a kiterjesztett tudatosságra. Ez a Sátánizmus VALÓDI alapja – felébreszteni a kígyót. Akiknek sikerült ezt megtenniük, sokkal magasabb spirituális szinten vannak, és többé nem használhatják ki őket a keresztény egyházak és hasonló programok.


 A lefelé mutató pentagramm az energiát jelképezi, ahogy a koronacsakránkon keresztül belénk áramlik. A Sátáni Villám Sátánt jelképezi, Igaz Teremtő Istenünket. A villám az életerő – a bioelektromosság. A Sátánizmusban minden lefelé mutató szimbólum a fentről leereszkedő energiát jelképezi, ahogy életet ad, és megerősíti az emberi lelket. 

Kapcsolódó kép


Az egyenlő szárú vaskereszt sok Démon pecsétjében megjelenik. A csakrák helyes állását jelképezi, és az emberi lélek alakját. 









Lucifernek több pecsétje is van. Mindnek az istenné váláshoz van köze


Az alább látható szimbólum az IGAZ GRÁLT jelképezi. Ebben a kehelyben van az életelixír. A katolikus egyház ELLOPTA ezt is, és eltorzította. A Grál a Magnum Opus része, annak a potenciálnak, ami mindannyiunk életében megtalálható. Ez nem egy anyagi tárgy, hanem egy fogalom. A „csakrák vére” az energia, ami a csakrákból áramlik ki ingerlés hatására. A Grált „Királyi Vér”-nek nevezik, ez a csakrák „vére”. A baloldali szimbólumok Astaroth jelképei. Mindkettő az egyiptomi Ankh szimbólumból származik. Az egyiptomi Ankh kereszt a lélekhez való kulcsot és a szívcsakrát jelképezi. A Vénusz bolygó jele is ebből származik. 

A szívcsakra és a Vénusz is Astaroth-hoz tartozik. A FEKETE és VÖRÖS szín az ősi Egyiptomig vezethető vissza. Egyiptomot néha úgy nevezték, mint a “Fekete és Vörös Föld”, emellett az Alkímia központja is volt. Az Alkímia az emberi lélek istenné alakítása. Ezzel az átalakítással befejezzük Teremtőnk, Sátán munkáját. A FEHÉR, VÖRÖS és FEKETE színek használatának távolkeleti gyökerei is vannak. Ez a három szín az emberi lélek három Nadi-jának (a Kundalini energia csatornái) színe. Az Ida a fekete, a Pingala a vörös, a Sushumna a fehér.


 “SÖTÉTSÉG” A Sátánizmus kapcsolatát a “sötétséggel” teljesen elferdítették. Ez nem szörnyekről és mumusokról szól, vagy bármi ilyen hülyeségről. A Sátáni “sötétség” a “yinhez” és a “yanghoz” kapcsolódik. Ez jelképezi a lélek női oldalát, a tudatalattit, amit meditációval érünk el. Sátán Kígyója a lélek női oldala. A lélek férfi oldala a logikus oldal – a bal agyfélteke. A női oldal a jobb agyfélteke. A léleknek van pozitív és negatív pólusa is. A férfi és női résznek együtt kell dolgoznia. A logikus férfi oldal, a bal agy irányítja a női oldalt a gondolatok és az akarat által. A női oldal a lélek erőműve. A női oldal váltja valóra azokat a gondolatokat és ötleteket, melyeket a logikus férfi oldal generál. A női oldal továbbá a lélek kreatív aspektusa, illetve az álmoké, zenéé, érzéseké, intuícióé. Mivel a saját sorsunk irányítását lehetővé tévő hatalom, illetve az ezzel járó spirituális szabadság a lélek női oldalához tartozik; a keresztény egyházak és társaik – pl. az Iszlám – alsóbbrendűnek festik le a nőket: az Iszlám brutálisan bánik a nőkkel, a judeo-keresztény biblia pedig folyamatosan befeketíti őket. Ráadásul mindez tükröződik a tudatalattiban, tudat alatti szinten is, hogy elnyomjuk a lélek női energiáit. Mivel ezt a szemetet évszázadokon keresztül erőltették, – ez csak egy program a spiritualitás eltávolítására – a lélek női oldala és annak hatalma elcsökevényesedett. Ezért van az emberiség és ez a világ ekkora szarban mostanság. Generációs mértékben felborították az egyensúlyt. A Sátánizmus az erő-meditációkon keresztül működik, amikkel meg lehet erősíteni a lélek női oldalát, hogy visszaállítsuk az egyensúlyt, a spirituális egészséget, és megerősítsük magunkat.


Pentagram
A sátánizmus fő jelképei és jelentésük:
  • Kígyó – a gerinc tövénél tekeredő kundalini energiát jelképezi a spirituális sátánisták körében
  • Lefelé mutató pentagramma – a spirituális sátánisták számára a koronacsakrából az emberbe áramló energia jelképe, a LaVey-i sátánizmusban az öt őselemet szimbolizálja
  • Fekete és vörös szín – az alkímia jelképe, Egyiptomból származik
  • Sötétség – a lélek női oldalát, a tudatalattit jelképezi
  • Ördög Vasvillája – egy ősi, Távol-Keleti szimbólum, amit a spirituális sátánisták is elfogadnak
  • Baphomet
  • 666 – a Nap kabbalisztikus négyzete
  • Fordított nyolcas, a végtelen jele – a halhatatlanságot szimbolizálja
  • Koponya- és lábszárcsontok – a Magnum Opusnak a Nigredo állapotának jelképei
  • Fordított kereszt – szintén a Magnum Opushoz kapcsolható



Sokan megkérdezték, hogyan néz ki Sátán Atyánk Pecsétje

  • Napja a hétfő
  • Színei a kék, vörös és fekete
    Ő a sumér isten Éa, másnéven Enki (“A Föld Ura”). Melek Ta’us-ként is ismerik.
  • Szent állata a páva, a kígyó, a kecske, a sárkány, és a holló.
  • Számai a 2, 11 és 4.
    (A 666 a Vízöntő Korának jelképe, mikor ismét ő fog uralkodni.)
  • Állatövi jegye a Vízöntő és a Bak
  • Bolygói az Uránusz és a Vénusz (Esthajnalcsillag)
  • Égtájai Dél és Kelet
  • Legfontosabb napja december 23-a, mikor a Nap egy fokkal jár a Bak jegyében. A Bak a zodiákus tizedik jegye, plusz az egy fok kiadja a tizenegyet (a 11 Sátán egyik száma). A téli napfordulót követő nap az ő személyes napja, amit minden elkötelezett Sátánistának figyelembe kéne vennie. (Ezt ő diktálta, személyesen).











 Egyesek úgy vélik értelmetlen dolog jelképeket viselni és bizonyos stílust képviselni. Itt nem a divatról kívánunk szólni, hisz azt nem vesszük figyelembe. Inkább arra mutatnánk rá, hogy mások felé azért kell valamennyit mutatni magunkból, hogy megtaláljuk a hozzánk hasonló, azonos elveket valló embereket.
Azért fontos, hogy ne divatból vegyünk fel bizonyos stílusjegyeket, vallási jelképeket, mert azok félrevezethetnek másokat (és ezzel önmagát is becsapja, aki így tesz,) hiszen ezáltal olyan emberekkel kerülhetsz kapcsolatba, akik nem a te társaságod, míg azokat hanyagolod el, kik valóban azok lennének, kikkel összhangban lehetnél.
Természetesen a mi ismeretségi köreinkben is sok más hitvallású ember van, de azért nincs félreértés, mert nyilvánosan felvállaljuk magunkat és hitünket is.
Tehát, akik ismeretségét keressük, megszereztük, elfogadtak minket olyannak, amilyenek vagyunk és nem kell attól tartanunk, hogy miután a valódi énünk felfedődik, ami részben elkerülhetetlen a köreinkben, gyűlölködésnek lennénk kitéve.
Akik meg már a külsőségek miatt ódzkodnak társaságunktól, azok nehezen értenek majd meg és ez összeférhetetlenséget szülhet. Természetesen, ha helyesen viszonyulsz másokhoz, ez az összeférhetetlenség, idővel eltűnhet, hiszen minden stílus, hit és idea ellenére emberek vagyunk, a magunk hibáival és erényeivel együtt, ahol a jelképek viselete csak megkönnyítheti a társasági kapcsolatokat.
Itt ki kell térnünk arra, hogy helytelen különböző jelképek mögé bújni, betakarózni velük, mert mások, lehet elsőnek ezeket veszik észre. Ezek alapján ítélkeznek és górcső alá veszik a mögötte rejtőző embert és ha csak divatból viseled ezen szimbólumokat, (amire hamar fény derülhet,) könnyedén rád kerülhet az álságos, őszintétlen bélyeg.
Sokan most azt mondhatják magukban, „ki nem szarja le, hogy ki mit mond”, mi is javarészt ezt mondjuk, de sokszor nem teheti meg az ember és ennek a hátrányait saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg. Természetesen azt valljuk mi is, hogy mindenki legyen olyan, amilyen akar és a cselekedeteiben is legyen önálló, de ne feledjük, ha tetszik, ha nem mindenki függ bizonyos mértékben másoktól, hacsak nem milliomos és bizonyos normákhoz igazodni kell. Viszont mindig úgy, hogy a saját énünk megmaradjon, ezért is jó ha felvállaljuk magunkat és hitünket. Ezzel érthető jelzést adunk arról, hogy „kösz de nem kell a vezetésed, nekem megvan a magam mestere, aki ennek a világnak az ura és ez nekem így jó”. Persze sokan vannak, akik mindezek ellenére is akár jó szándékból, át akarják venni az életedben ezt a szerepet. Ez az, amit soha ne hagyj!
A jó tanácsokat, amiről úgy véled, hasznodra válhat, érdemes megfogadni, de ha ezt is a meglátásod ellenére teszed, mint a divatból hordott jelképek használatát az előbb-utóbb nyűggé fog válni számodra.
Van valami, amit ne feledj, ha nyíltan felvállalsz egy bizonyos dolgot, jelképet, hitet, stb.
Semmilyen körülmények között sem szabad megtagadni azt, akit elfogadtunk istenünknek, ez olyan lenne, mintha az, akin segítesz, elfogadod, tiszteletben tartod a dolgait, letagadná azt is, hogy ismer téged, netán titkolná, mert szégyellene. Nem hinnénk, hogy bárki is díjazná ezt, legfőképp a Mester nem, hiszen mi sehol sem vagyunk Tőle, még a világ leghatalmasabb embere fölött is elképesztően magasan van. Magasabb hatalom, magasabb intelligencia... Tehát, ha megtagadja Őt valaki, ki azelőtt a híve volt, az számára megbocsáthatatlan sértés, főképp ha olyan valaki teszi mindezt, aki megtapasztalta és tisztában van hatalmával. Sokan megtagadják Őt, de ezen elesettek nincsenek is tisztában azzal ki is Ő valójában. Őket hagyja tudatlanságban, nem törődik velük, de azért különböző kísértéseivel rajtuk is bizonyítja hatalmát.
Igaz a sátánista élete is tele van buktatókkal és sokszor el is bukunk, de ha tudjuk, hogy azok a dolgok az Ő csapdái, amiket látunk szerte a világban, könnyebben elkerülhetjük azokat. Viszont ehhez Lucifert ismerni kell, hogy tudjuk, mik azok a dolgok, melyeket gonoszságból tett a világba és mik azok, amik jók, amiket a bűn jelzővel aggatott tele a kereszténység, holott nem bűnös dolgok azok.
Mi azt valljuk ezzel kapcsolatban, hogy nagyon sok dolog van, ami nem bűn, csak ha túlzásba visszük azokat, akkor válnak azzá.